- Timp preparare:
- 50-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Vara, Toamna, Legume, Rosii, Pranz, Cina, De post, Vegetariene, Simple, Supe de legume, Supe de rosii
- Ingrediente principale:
- rosii, morcov, telina, pastarnac, ardei, apa,
Ingrediente pentru 4 porții Supă de roșii
1 kg roșii bine coapte2 l și jumătate de apă
2 morcovi
1 țelină (mică)
1 păstârnac
1 ardei gras
sare (după gust)
opțional:unt, pătrunjel tocat (pentru decor)
Timp de preparare: 50-60 minute
Cum se prepară Supa de roșii
Pasul 1: Roșiile se vor pune în apa care fierbe și se vor lăsa acolo până când încep să se crape și să se înmoaie.
Pasul 2: Roșiile vor fi decojite și se vor pasa într-un blender.
Pasul 3: Morcovii, păstârnacul, țelina și ardeiul gras se vor spăla, curăța, toca mărunt și se vor pune la fiert separat. Adaugă și sare (după gust).
Pasul 4: Aceste legume se vor pune și ele în blender.
Pasul 5: Peste roșiile deja pasate se vor pune restul legumelor și se vor amesteca bine, completându-se cu apă și lăsându-se încă puțin la fiert.
Pasul 6: Supa de roșii poate fi servită cu pătrunjel tocat. De asemenea, se poate pune în fiecare porție și câte puțin unt, care se va topi și va conferi superi un gust minunat.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!