- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive din peste, Mic dejun copii, Aperitive cu branza, Aperitive cu somon, Aperitive de Craciun, Aperitive de Pasti, Aperitive de Revelion, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, Branza, Lactate, Legume, Peste, Spanac, Oua, Usturoi, Somon, Craciun, Oua de gaina, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- spanac, somon
Ingrediente pentru rulada de spanac cu somon:
450 g spanac fiert si tocat
2 oua
200 g cascaval
200 g crema de branza
50 g de unt la temperatura camerei
200 g somon afumat
2 catei de usturoi (optional)
sare, piper - dupa gust
Cum prepari rulada de spanac cu somon
Da pe razatoare cascavalul. Bate bine ouale. Amesteca ouale cu spanacul rece, scurs bine si tocat marunt, sare, piper, usturoi pisat. Tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt si intinde amestecul de spanac, niveland usor. Presara cascaval razuit pe toata suprafata amestecului de spanac. Incinge cuptorul si lasa tava la cuptor pentru 7-10 minute, pana ce se topeste cascavalul si amestecul de spanac se incheaga. Lasa spanacul sa se raceasca putin. Amesteca untul cu crema de branza, pana ce se omogenizeaza si devine moale. Intinde fasii de somon pe toata suprafata blatului de spanac. Intinde si crema de branza. Apoi ruleaza usor rulada, strans. Infasoar-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 2-3 ore. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!