- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Feluri de mancare, Carne tocata, La cuptor, Mancaruri cu carne, La foc, Carne, Legume, Placinte, Oua, Ceapa, Ardei, Mancaruri, Placinte cu carne, Musaca, Placinte la cuptor, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne, legume, faina
Ingrediente pentru placinta cu carne si legume:
Pentru aluat:
500 g de faina, 150 g de unt sau margarina, 1 ou, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 varf de cutit de amoniac, 2 g sare
Pentru umplutura:
2 oua, 3 linguri de ulei de masline, 500 g de carne tocata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 legatura de ceapa verde (poti sa folosesti si alte legume, precum mazare, broccolli, spanac, conopida - fierte in prealabil), sare, piper, dupa gust
Cum prepari placina cu carne si legume:
Pregatim mai intai aluatul. Untul (trebuie sa fie moale) se freaca cu oul intr-un castron, cu o lingura de lemn, se adauga faina amestecata cu sare, amoniac si bicarbonat. Se poate face si fara, dar aluatul nu va mai fi atat de fraged si pufos. Se framanta aluatul si se da la rece pentru 30 de minute. Poate sa ramana si 24 de ore la rece. In compozitia aluatului, in afara de elementele de baza, pot intra in componenta si alte ingrediente care sa ii diversifice gustul: branza de vaci, caimac, galbenusuri fierte, cartofi fierti, smantana, etc.
Pentru umplutura, toaca ceapa verde. Toaca in cuburi mici ardeii. Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Adauga ceapa verde si ardeii, apoi carnea tocata si amesteca usor pana ce carnea capata o nuanta maronie. Adauga sare si piper dupa gust. Pune-o deoparte la racit. Bate bine ouale si incorporeaza-le in amestecul de carne cu legume.
Intinde aluatul in doua foi distincte. Pune intr-o tava rotunda cu fund detasabilunsa cu putin ulei prima foaie de aluat, tapetand si marginile tavii. Rastoarna in ea amestecul de carne. Apoi acopera cu fasii de aluat partea de sus, sau cu o foaie intreaga de aluat, pe care trebuie sa o gauresti cu ajutorul unei furculite, pentru a permite aerului sa circule si sa coaca umplutura. Baga tava la cuptor pentru 30-45 de minute. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!