INGREDIENTE (pentru 10 painici): 300 ml de
lapte caldut, 1 ou, 3 linguri de ulei de masline, 2 lingurite de sare, 800 g de
faina, 3 lingurite de drojdie uscata, 100 g de masline, 1 ceapa mica
Toaca marunt ceapa
si maslinele.
Si aici intervine orice robot care are si cutit din plastic,
pentru aluat si maioneza. Pune in robot laptele, oul, uleiul de masline si
amesteca bine. Apoi adauga faina cate putin, pana ce aluatul se desprinde de pe
margini. Scoate-l din robot si lasa-l la cald sa dospeasca cel putin o
ora.
Pune pe o tava
hartie de copt, unge-o cu ulei de masline. Modeleaza painici, mai mici sau mai
mari, dupa cum doresti, si aseaza-le pe tava. Cresteaza-le in cruce cu un cutit
si lasa-le la cuptorul incins in prealabil pentru 30-40 de minute la 200 de
grade Celsius.
POFTA
BUNA!
Reteta oferita de:
www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.ro