- Timp preparare:
- 50 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Carne tocata, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu cartofi, La foc, Carne, Legume, Cartofi, Morcovi, Mancaruri, Piure, Musaca, Pranz, Cina, Gustoase, Cartofi la cuptor, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- cartofi, carne tocata
Ingrediente pentru musaca cu piure de cartofi:
800 g de cartofi, 500 g de carne tocată (eu aleg un amestec de porc şi vită, dar funcţionează la fel de bine şi carnea tocată de pasăre), 1 morcov mare, 1 ceapă, 50 g de unt, 50 ml de lapte, 10 ml de ulei, sare şi piper - după gust
Cum prepari musaca cu piure de cartofi:
Spală şi curătă legumele. Pune cartofii tăiaţi în cuburi la fiert cu puţină sare. Dă morcovul pe răzătoare sau toaca-l la robot alături de ceapă. Pune uleiul la încins într-o tigaie. Căleşte ceapa şi morcovul, adaugă carnea tocată şi amestecă până de carnea devine maronie. Porneşte cuptorul. Când cartofii s-au fiert, paseaza-i cu untul şi laptele, până ce devin piure. Într-un vas termorezistent, uns cu puţin unt sau ulei, pune carnea tocată, apoi adaugă stratul de piure. Bagă tava la cuptor pentru 15-20 de minute, până ce piureul se rumeneşte. Serveşte cu poftă!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!