- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, Mancaruri cu legume, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri usoare, Mancaruri fara carne, Tocanite de legume, Tocanite de post, Legume, Cartofi, Mancaruri, Tocanite, Romanesti, Pranz, Cina, De post, Vegetariene, Simple, Cartofi la cuptor
- Ingrediente principale:
- cartofi
Ingrediente pentru mâncare de cartofi de post:
800g de cartofi, 3 ardei graşi (de preferat, verde, roşu, galben, pentru a oferi culoare mâncării), 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 100 ml de bulion, 1 linguriţă de boia dulce, 1/2 de linguriţă de chimen, 3-4 frunze de dafin, câteva boabe de piper, sare - după gust
Cum prepari mâncare de cartofi de post:
Spală şi curăţă cartofii, ceapa şi ardeii. Taie cartofii în cuburi. Ardeii julienne. Toacă ceapa mărunt. Porneşte cuptorul. În mod normal, această mâncare se prepară prin călirea cepei în tigaie. Eu, însă, evit pe cât posibil să prăjesc, şi prefer să folosesc alternative, acolo unde se poate. Aşa că vom folosi cuptorul în acest caz. Mai precis, într-un vas termorezistent sau o tavă mai adâncă pune cartofii, ardeii, ceapa şi frunzele de dafin. Într-un bol amestecă bulionul cu condimentele şi usturoiul pisat, adaugă şi sare, cât consideri şi aproximativ jumătate de cană de apă. Apoi toarnă amestecul peste cartofi, amestecă bine si pune vasul la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, amestecând uşor în el după 25-30 de minute. Trebuie să urmareşti să scadă bulionul şi să verifici ca sunt fierţi cartofii. Serveşte mancarea de cartofi de post cu pătrunjel verde proaspăt şi o salată sau cu murături. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!