- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, La cuptor, Carne, Piept de curcan, Legume, Morcovi, Fripturi, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina
- Ingrediente principale:
- carne de curcan, morcovi
Ingrediente pentru friptura de curcan in sos de morcovi:
1 kg de carne de curcan (pulpe sau piept)
4 morcovi
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de rozmarin uscat
1 lingurita de sare
1 lingura de otet balsamic
100 g de unt
1 pahar de apa sau vin alb
Cum prepari friptura de curcan in sos de morcovi:
Spala bine carnea. Daca ai ales piept, taie-l in bucati subtiri de aceeasi marime. Daca ai ales pulpe de curcan, cresteaza-le usor in locuri diferite. Spala si curata morcovii si ceapa. Da-le pe razatoare sau paseaza-le in blender.Pune untul la topit intr-o tigaie. Adauga morcovii si ceapa, lasa-le pana ce se inmoaie, adaugaboiaua, rozmarinul, sarea, otetul balsamic, usturoiul pisat, paharul de apa sau vin. Mai lasa pe foc 5 minute. Intre timp preincalzeste cuptorul. Pune carnea de curcan intr-o tava, toarna sosul de morcovi peste carne si pune friptura la cuptor pentru 50-60 de minute, intorcand-o la 30 de minute. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!