- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Capsuni, La foc, Dulceata, Fructe, Mic dejun, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- capsuni
Ingrediente detaliate pentru dulceata de capsuni:
- 1 kg capsuni
- 1kg zahar
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1,5 l apa
Cum sa pregatesti dulceata de capsuni:
Spala capsunile cu tot cu codite, apoi indeparteaza coditele. Intr-o oala curata, toarna 1,5 l apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu, apoi adauga capsunile si lasa-le in apa timp de 15 minute, pentru a se intari. Clateste capsunile in 2 ape, scurge-le si aseaza-le intr-o oala, alternand un rand de capsuni cu unul de zahar. Lasa capsunile si zaharul sa se intrepatrunda in decursul unei nopti, iar a doua zi pune-le la fiert la foc mic. Lasa-le pe foc pana cand siropul devine mai dens. Incearca sa nu amesteci foarte mult in dulceata, pentru a nu zdrobi capsunile. Cand dulceata este gata, las-o la racit, apoi pune-o in borcane curate, pe care le asezi in camara, la rece.
Dulceata de capsuni este perfecta pentru aceasta perioada a anului!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!