
-
Timp preparare:
- peste 2 ore
-
Varsta:
- 1 - 2 ani
-
Nivel dificultate:
- mediu
-
Prezent in categoriile:
- Muraturi, La foc, Iarna, Toamna, Legume, Conopida, Romanesti, Craciun, Revelion, Pasti, Conopida murata, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
-
Ingrediente principale:
- conopida, sare
Ingrediente pentru conopida murata:
4 capatani de conopida, 7-8 morcovi
frunze de telina
frunze de dafin
boabe de mustar
boabe de piper
sare grunjoasa pentru muraturi (neiodata)
Cum preparam conopida murata
Curata conopida, desfa-o in buchetele apoi spal-o si las-o la scurs. Curata de coaja morcovii si taie-ii n rondele. Aseaza in borcane bucatele de conopida, rondele de morcov, frunze de telina, foi de dafin, boabe de piper si mustar. Pregateste o saramura din apa si sare;1 lingura cu varf de sare neiodata la un litru de apa si pune-o pe foc pana ce fierbe. Apoi toarn-o cu grija in borcane. Lasa-le sa se raceasca, apoi pune capacele si depoziteaza in camara. Conopida murata poate fi consumata dupa 2-3 saptamani. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!