- Timp preparare:
- 20 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ardelenesti, Finger Food, La cuptor, La foc, Toamna, Romanesti, Gustari, De post, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- castane
Ingrediente pentru castane coapte:
1 kg de castane comestibile
Cum prepari castane coapte:
Mai intai pune castanele pentru 5 minute in apa calda. Apoi cresteaza in X in partea deschisa, nu foarte adanc.
De aici ai doua variante:
1. Coace-le intr-o tigaie antiaderenta din fonta. Exista si tigai speciale pentru coptul castanelor, care au gauri la baza. Acopera-le un capac pentru 6-7 minute, apoi intoarce-le pe cealalta parte.
2. Coace-le in cuptor. Incinge bine cuptorul. Pune-le intr-o tava, insa adauga langa ele si un vas cu apa. Trebuie sa le uzi cu apa din 3 in 3 minute, altfel se usuca foarte tare.
Dupa ce castanele s-au copt, acopera-le pentru cateva minute cu un servetel umed. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!