- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Smantana, Lactate, Legume, Oua, Rosii, Cartofi, Mancaruri, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase, Cartofi la cuptor
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara cartofi cu rosii la cuptor?
Reteta de cartofi cu rosii la cuptor poate fi preparata oricand, deoarece cartofii - componenta de baza a retetei, se numara printre legumele care se gasesc mereu in camara ta. Iata de ce alte ingrediente mai ai nevoie:
- sase cartofi
- cinci rosii bine coapte
- trei oua
- o ceapa
- trei linguri de smantana
- 150 gr. telemea
- doi catei de usturoi
- trei linguri de ulei de masline
- sare, busuioc, rozmarin
Cum se prepara cartofii cu rosii la cuptor?
Durata totala de pregatire a cartofilor cu rosii la cuptor nu depaseste o ora jumatate, cel mai mult timp ocupandu-l coacerea preparatului. Este indicat sa lasi cartofii sa se coaca pe indelete, la foc mediu, pentru a fi bine patrunsi.
1. Spala si curata cartofii. Taie-i rondele de grosime medie, peste care vei presara putina sare.
2. Aseaza rondelele intr-o tava tapetata cu ulei si baga-le la cuptor timp de un sfert de ora. In timpul asta le intorci de pe o parte pe cealalta.
3. Opareste rosiile, dupa care curata-le de coaja si taie-le rondele.
4. Toaca marunt ceapa si usturoiul si fierbele in putina apa si ulei. Condimenteaza totul cu frunze de rozmarin.
5. Intr-un vas incapator bate oule, dupa care adauga peste ele branza rasa, busuioc, smantana si amestecul de ceapa si usturoi.
6. Tapeteaza un vas termorezistent cu ulei, si aseaza in el, intr-un prim strat, rondelele de cartofi si rosii, dupa care vei adauga amestecul obtinut mai sus. Acopera cu un alt strat de cartofi si rosii. Lasa totul la cuptor timp de 40 de minute.
Daca vrei ca portia de cartofi cu rosii la cuptor a micutului tau sa arate mai apetisanta, o poti orna cu cascaval ras sau cu patrunjel verde, tocat marunt. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!