6 mirosuri vaginale la care trebuie sa fii atenta

6 mirosuri vaginale la care trebuie sa fii atenta

Louise Tanase - Contributor

Fiecare femeie este atenta la orice schimbare survine in aspectul, mirosul sau modul in care isi simte fiecare parte a corpului. Normal ar fi ca si in cazul vaginului sa acorde aceeasi atentie si sa stie cum miroase de obicei vaginul ei si sa observe orice schimbare imediat ce aceasta apare. In cazul in care te intrebi ce reprezinta fiecare tip de miros, Qbebe iti dezvaluie la ce trebuie sa fii atenta.

Trebuie sa stii ca este perfect normal ca partile tale intime sa aiba un anumit miros. La fel ca orice alta parte a corpului tau si vaginul emana propriul sau parfum. Desi mirosul vaginului este influentat de activitatile tale zilnice, de viata sexuala si de dieta, tot mirosul vaginului poate semnala prezenta unei infectii serioase. Medicul ginecolog Jennifer Wilder spune ca "mirosurile pot spune multe despre sanatatea aparatului reproducator al femeii si exista diferente clare intre mirosurile pe care le emana un vagin sanatos si unul bolnav".

1. Vaginul poate mirosi a mosc

Un vagin sanatos are, de obicei, mirosul sau propriu, insa intensitatea acestui miros poate varia de la zi la zi in functie de cat de activa esti. De exemplu, dupa o ora de fitness foarte intens, mirosul vaginului tau va avea un iz de mosc, mai puternic, datorita activarii glandelor sudoripare din zona, ceea ce este absolut normal. Chiar daca mirosul este mai puternic decat de obicei, nu trebuie sa te ingrijorezi.

2. Vaginul poate mirosi a peste

In cazul in care vaginul tau emana un miros greu, ca de peste, trebuie sa stii ca acest miros poate fi un simptom care indica o infectie. De exemplu, vaginoza bacteriana este cauzata de inmultirea in exces a bacteriilor care deregleaza pH-ul sensibil al vaginului, provocand o crestere a cantitatii secretiilor vaginale si un miros greu de peste care se accentueaza dupa ce ai contact sexual. Mirosul de peste insotit de secretii verzui indica de obicei infectia cu tricomonas, o boala cu transmitere sexuala. Prin urmare, daca ti se pare ca vaginul tau miroase a peste, ai incredere in nasul si instinctul tau si mergi cat de repede posibil la medicul ginecolog.

3. Vaginul poate mirosi a clor

Vaginul tau isi poate schimba mirosul in functie de tipul de lubrefiant pe care il folosesti in timpul actului sexual, indiferent daca folosesti sau nu prezervativ. In mod normal, majoritatea femeilor descriu acest miros ca fiind asemanator cu clorul sau cu inalbitorul de rufe. Trebuie sa stii ca, in cazul in care observi si tu acest miros, nu ai motive de ingrijorare: vaginul tau nu pare bolnav.

4. Vaginul poate mirosi a drojdie

Desi este normal ca in vaginul tau sa existe anumite ciuperci, printre care si candida albicans, trebuie sa stii ca infectiile provocate de cresterea anormala a numarului ciupercilor sunt foarte frecvente. Desi infectiile cu candida albicans pot fi foarte suparatoare, trebuie sa stii ca medicul tau ginecolog iti poate prescrie un tratament care sa rezolve problema in cateva zile. Prin urmare, daca observi un miros vag de drojdie sau paine nedospita si scurgeri vaginale alb-branzoase, trebuie sa stii ca ai o infectie cu candida albicans si trebuie sa mergi la medic.

5. Vaginul tau poate avea un miros metalic

In cazul in care observi ca in perioada menstruatiei vaginul tau emana un miros metalic, trebuie sa stii ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. Atunci cand sangerezi, sangele si mirosul acestuia se combina cu mirosul si secretiile vaginale normale, rezultand in felul acesta un miros diferit de cel cu care erai tu obisnuita. Cata vreme pastrezi o igiena riguroasa in aceasta perioada si schimbi tampoanele sau absorbantele la intervale regulate, nu ai de ce sa te ingrijorezi.

6. Vaginul tau poate avea un miros dulceag

Probabil ca stii deja ca ceea ce mananci influenteaza si mirosul vaginului tau. Portocalele, grepfruitul si ananasul sunt fructe recunoscute pentru faptul ca schimba mirosul vaginului si gustul secretiilor vaginale intr-unul dulce. Pe de alta parte, nu uita ca ceapa, usturoiul, broccoli si sparanghelul ii confera vaginului tau un miros neplacut si un gust oribil, asa ca stai departe de acestea daca ai o intalnire fierbinte in urmatoarele zile.

Truc de igiena pentru un vagin cu miros proaspat

Probabil ca te gandesti la sapunurile cu arome imbietoare, gelurile intime cu parfumuri proaspete sau chiar parfumurile intime cu mirosuri exotice. Nimic mai gresit. Daca vrei ca vaginul tau sa aiba un miros placut trebuie sa renunti la toate produsele de igiena intima parfumate. Trebuie sa stii ca sapunurile sau gelurile intime parfumate nu fac decat sa usuce si sa irite labiile si zona inconjuratoare, de aceea este indicat sa folosesti doar produsele destinate igienei intime, neparfumate si apa calduta.

Multi-Gyn Femiwash

Multi-Gyn FemiwashSpuma concentrata bio activa pentru igiena zilnica.
Nu contine sapun, parfum, conservanti. Curata delicat fara sa afecteze sistemul natural de aparare al tesutului. Contine complexul 2 OR care impiedica alipirea bacteriilor de tesutul vaginal si previne disconfortul vaginal(iritatii, mancarimi, inflamatii). Este recomandata si pentru o piele uscata si foarte sensibila.
Multi-Gyn Femiwash protejeaza si mentine tesuturile sanatoase.
Curata/dezinfecteaza foarte eficient fara sa perturbe sistemul natural de aparare al vaginului.
Contine acid lactic care permite formarea si imbunatatirea aciditatii vaginale.
Cresterea lactobacililor este stimulata si, prin urmare, flora vaginala este imbunatatita. 

Articolul urmator
5 lucruri pe care o mamă le-a învățat de la terapeut, care au ajutat-o să depășească depresia postnatală
5 lucruri pe care o mamă le-a învățat de la terapeut, care au ajutat-o să depășească depresia postnatală

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Forma capului la bebeluși: la ce trebuie să fii atentă
    Forma capului la bebeluși: la ce trebuie să fii atentă

    Indiferent cât de mult te pregătești și te informezi, odată ce devii mamă te întâlnești întotdeauna cu lucruri care te surprind. Nu este exclus ca printre...

    5 abilități emoționale pe care trebuie să le ai ca să fii o mamă bună
    5 abilități emoționale pe care trebuie să le ai ca să fii o mamă bună

    Încă din primele clipe în care îți iei micuțul în brațe, te gândești la ce ar trebui să faci pentru a-i oferi tot ce este mai bun. În aceste...

    Cum e să fii dădacă pentru copii pe timp de noapte? Confesiunile unor femei care au grijă de copii, în timp ce părinții se odihnesc
    Cum e să fii dădacă pentru copii pe timp de noapte? Confesiunile unor femei care au grijă de copii, în timp ce părinții se odihnesc

    Fie că este vorba despre proaspeți părinți care simt că nu mai pot face față oboselii acumulate, fie că este vorba despre cei care au mai mulți copii sau pur și simplu despre mame...

    5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri
    5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri

    În ceea ce privește travaliul, există multe informații false sau care nu se mai aplică în ziua de azi. Iată 5 lucruri de evitat atunci când te pregătești să naști.

    Cum îți dai seama că ai pierdut o sarcină? 4 semne pe care nu trebuie să le ignori
    Cum îți dai seama că ai pierdut o sarcină? 4 semne pe care nu trebuie să le ignori

    Poate crezi că e ușor să îți dai seama că ai pierdut o sarcină, însă nu este tot timpul așa. Uite la ce semne trebuie să fii atentă.

    „E ok să fii gras!” Fiul meu mi-a scris acest mesaj și a fost ca o palmă dureroasă
    „E ok să fii gras!” Fiul meu mi-a scris acest mesaj și a fost ca o palmă dureroasă

    O femeie din Australia vorbește despre felul în care un singur desen al fiului ei a impulsionat-o să își schimbe stilul de viață. Ea a reușit să slăbească jumătate din...

    Cum este să fii un părinte cu diabet pentru un copil cu diabet
    Cum este să fii un părinte cu diabet pentru un copil cu diabet

    Viața de părinte este permanent plină de provocări, dar lucrurile se complică mai mult când atât tu, cât și copilul tău, vă confruntați cu o boală cronică....

    Da! Eu sunt mama aceea ”rea”. Pentru că în zilele noastre este vital să fii sever cu copiii
    Da! Eu sunt mama aceea ”rea”. Pentru că în zilele noastre este vital să fii sever cu copiii

    Ești o mamă rea. Ești prea dură, pre exigentă, prea severă! Ca mamă a patru copii școlari am auzit asta foarte des. Mi s-a spus că sunt nedreaptă de mai multe ori decât aș...

    © 2024 Qbebe