Rola pentru masaj facial: cum acționează și ce beneficii are

Rola pentru masaj facial: cum acționează și ce beneficii are

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Rolele pentru masaj facial fac parte dintre cele mai populare dispozitive destinate înfrumusețării tenului și pot fi confecționate din materiale diverse. Pentru a obține rezultatele așteptate cu ajutorul unei role pentru masaj facial, trebuie să o incluzi în mod constant în rutina ta de îngrijire. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos, poți descoperi nu doar cele mai importante beneficii oferite de acest dispozitiv, ci și cum ar trebui să procedezi pentru a-l folosi corect, astfel încât să te bucuri de o piele mai sănătoasă și mai tânără.

Ce beneficii are rola pentru masaj facial

În ultimii ani, rolele pentru masaj facial sunt tot mai căutate, întrucât sunt ușor de folosit și pot oferi numeroase beneficii, precum:

Stimulează circulația sângelui în regiunea feței

În momentul în care îți masezi pielea cu ajutorul unei role pentru masaj facial, reușești, de fapt, să stimulezi circulația sanguină. Din acest motiv, tenul are parte de un aport bun de oxigen, iar nutrienții ajung la celulele pielii. În același timp, prin îmbunătățirea circulației sângelui în zona feței, se diminuează și riscul de apariție a liniilor fine și a ridurilor, dat fiind faptul că este stimulată funcționarea corectă a celulelor pielii. Odată ce se întâmplă așa, se îmbunătățește și producția de colagen, proteina care conferă fermitate și elasticitate.

femeie tanara cu par lung, ce tine ochii inchisi si se relaxeaza datorita unui masaj cu o rola pentru masaj facial din cuart roz

Îmbunătățește nivelul de hidratare 

Când execuți diverse mișcări cu rola pentru masaj facial, odată cu îmbunătățirea circulației sanguine crește și capacitatea pielii de a reține mai bine umezeala. Dacă tenul este hidratat, este mai puțin expus riscului de îmbătrânire prematură și nu dobândește un aspect tern. 

Contribuie la tonifierea mușchilor faciali

Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale unei role pentru masaj facial este că îmbunătățește tonusul mușchilor de la nivelul feței. Dacă acești mușchi sunt bine tonifiați, tenul tău își păstrează tinerețea și eviți următoarea situație nedorită: să vezi cum pielea își pierde tot mai mult fermitatea și se lasă. 

Ajută la diminuarea umflăturilor din zona ochilor

Alt efect pozitiv adus de rola pentru masaj facial este acesta: stimulează realizarea drenajului limfatic. În aceste condiții, fluidul limfatic nu mai stagnează și nu se mai acumulează sub ochi, favorizând inflamația și inesteticele „pungi”. 

Scade riscul de apariție a coșurilor

Utilizarea unei role pentru masaj facial este indicată și dacă te confrunți adesea cu pori blocați și coșuri. Deplasând rola pe suprafața feței, îndepărtezi treptat celulele moarte, așa că împiedici și blocarea porilor din pricina acumulării excesive de uleiuri și de toxine. 

Asigură o distribuire uniformă a produselor de îngrijire

Nu greșești dacă folosești o rolă pentru masaj facial în momentele în care aplici un produs de hidratare sau un ulei facial. Procedând așa, produsul respectiv nu rămâne doar în anumite zone ale feței, ci este distribuit peste tot.

Răcorește și calmează pielea

Te poți bucura de un asemenea efect dacă folosești o rolă pentru masaj facial pe care o lași pentru câteva minute în frigider înainte să te masezi cu ea. Spre exemplu, poți realiza acest demers ori de câte ori pielea este iritată.

Conferă o stare de bine, de relaxare

Când ești stresată, îți poți îmbunătăți starea dacă apelezi la o rolă pentru masaj facial cu care să nu te masezi doar pe față, ci și pe gât și în zona claviculei. În plus, dacă suferi de dureri de cap de tip tensional, o rolă pentru masajul facial te poate ajuta mai mult decât crezi. Tot ce ai de făcut este să te masezi cu ea pe frunte și pe tâmple, cu mișcări blânde. În timpul masajul este cel mai bine să te străduiești să respiri adânc și să îți relaxezi mușchii faciali. 

Când trebuie să folosești rola pentru masaj facial

Poți să recurgi la acest dispozitiv zilnic, realizându-ți un masaj facial pentru aproximativ 5 minute. Medicii dermatologi vin, însă cu următorul avertisment: chiar dacă utilizezi frecvent rola pentru masaj facial, rezultatele nu sunt de durată. De fapt, poți sesiza o îmbunătățire a aspectului tenului, a texturii pielii, timp de câteva ore după masaj. Pentru a te asigura că pielea își păstrează pe termen lung elasticitatea și tinerețea, se recomandă să utilizezi permanent produse de îngrijire adecvate tipului tău de ten și să nu ocolești nici suplimentele alimentare pe bază de colagen. 

În funcție de nevoile tale, folosește-te de rola pentru masaj facial în oricare dintre aceste situații:

  • Pentru a-ți începe rutina de îngrijire a pielii dimineața: cu ajutorul rolei pentru masaj facial îți revigorezi tenul și scapi mai rapid de pungile de sub ochi;
  • Pentru o fixare mai bună a unei măști faciale tip șervețel;
  • Ori de câte ori simți nevoia să-ți răcorești pielea pe parcursul unei zile;
  • Pentru a obține un finisaj cât mai natural când te machiezi;
  • La finalul rutinei de îngrijire: rola pentru masaj facial poate contribui la o absorbție mai bună, în profunzimea pielii, a unor produse precum serurile sau cremele;
  • Înainte de culcare, după curățarea tenului, pentru reducerea tensiunilor acumulate la nivelul mușchilor faciali.

femeie tanara cu ochii inchisi, care si-a ridicat pe cap masca pentru somn pentru a-si face masaj cu ajutorul unei role pentru masaj facial

Indiferent de modul în care alegi să utilizezi rola pentru masaj facial, ai întotdeauna grijă să o cureți. Pentru a reuși, urmează acești pași:

  • După fiecare utilizare, șterge rola cu ajutorul unei cârpe curate, din material moale;
  • Pentru a elimina bacteriile de pe suprafața rolei, este preferabil să o cureți cu săpun obișnuit sau cu săpun de față: clătește-o apoi cu apă călduță, nu fierbinte și nu o cufunda complet în apă. Dacă vrei, poți să-ți dezinfectezi rola cu alcool după ce o folosești. Procedând așa, nu mai este nevoie să o clătești cu apă ulterior;
  • Așează rola pe orizontală, pe o cârpă moale, curată și las-o să se usuce.

Dacă ai pielea sensibilă, trebuie să folosești rola pentru masaj facial o singură dată pe săptămână. Ulterior, pe măsură ce pielea se adaptează la masaj, poți să o utilizezi de 2-3 ori pe parcursul unei săptămâni. 

Pentru un ten normal, este suficient să recurgi la rola pentru masaj facial o dată sau de două ori pe săptămână. În schimb, dacă ai tenul mixt sau gras, cel mai bine este să o folosești de 3-4 ori în decurs de o săptămână. 

O femeie a descoperit că are cancer de piele, datorită unui trend de pe TikTok

Cea mai bună piatră pentru rola pentru masaj facial

Cele mai utilizate pietre care intră în structura rolelor pentru masaj facial sunt:

  • Ametistul
  • Cuarțul roz;
  • Jadul;
  • Obsidianul: o rocă vulcanică.

Întrucât pietrele menționate au proprietăți și efecte variate, nu se poate spune care dintre ele poate fi cea mai bună pentru a fi inclusă într-o rolă pentru masajul facial. De altfel, esențial este să optezi pentru piatra care îți poate oferi beneficiile dorite. 

Rolă pentru masaj facial din ametist

Amestistul rămâne rece și când vine în contact cu pielea și este ideal pentru tenul încărcat, predispus la acnee. Beneficiile de care poți avea parte datorită unei role pentru masaj facial din ametist sunt:

  • Previne acumularea bacteriilor;
  • Micșorează porii;
  • Stimulează eliminarea toxinelor din piele;
  • Hrănește celulele pielii;
  • Calmează inflamația și iritația.

Rolă pentru masaj facial din cuarț roz

Acest tip de cuarț este rezistent și susține procesele de vindecare, de regenerare. Din acest motiv, este indicat să folosești cuarțul roz seara, înainte de culcare. Printre efectele pozitive de care poți bucura se regăsesc:

  • Reduce tensiunea musculară: în aceste condiții, ajută la inducerea unei stări de relaxare;
  • Stimulează oxigenarea pielii;
  • Combate inflamațiile;
  • Îndepărtează celulele moarte;
  • Încetinește procesele de îmbătrânire și previne dezvoltarea ridurilor. 

dispozitive pentru masaj facial gua sha si diverse role pentru masaj facial

Rolă pentru masaj facial din jad

Jadul este mai moale decât cuarțul roz și de aceea nu este la fel de rezistent. Dacă intenționezi să recurgi la o rolă pentru masaj facial din jad, trebuie să știi că această piatră se încălzește odată ce intră în contact cu pielea. Este recomandat să te folosești de o asemenea rolă dimineața, când îți începi rutina de îngrijire a pielii, astfel încât să ai parte de beneficii remarcabile, ca de exemplu:

  • Eliminarea toxinelor din piele;
  • Îmbunătățirea fermității mușchilor faciali;
  • Netezirea ridurilor;
  • Calmarea iritațiilor;
  • Reducerea inflamațiilor. 

Datorită efectelor sale, jadul este considerat ideal pentru pielea predispusă la erupții acneice și pentru atenuarea cearcănelor.

femeie care vrea sa utilizeze o rola pentru masaj facial confectionata din jad

Rolă pentru masaj facial din obsidian

Obsidianul reține căldura pielii și este adecvat în special pentru pielea predispusă la inflamații și la erupții acneice întrucât:

  • Micșorează porii;
  • Îndepărtează toxinele și impuritățile;
  • Hidratează și catifelează pielea;
  • Întinerește tenul.

Pentru a folosi corect o rolă pentru masaj facial, ține seama și de sfaturile de mai jos:

  • Ai grijă să îți cureți bine fața;
  • Aplică pe piele produsul dorit: cremă hidratantă, ulei facial, ser etc;
  • Începe să te masezi din zona gâtului și urcă treptat spre față: fii atentă la direcția în care te masezi, străduindu-te să pornești din mijlocul feței și să te deplasezi spre margini;
  • Nu te masa doar în sus și în jos: dacă nu ții cont de acest sfat, nu reușești să îmbunătățești circulația sanguină din zona feței și, mai mult decât atât, îți agresezi pielea;
  • Când deplasezi rola dinspre linia maxilarului înspre urechi, masează cu blândețe: procedează la fel și când masezi zona aflată deasupra liniei maxilarului, spre pomeți;
  • După ce termini de masat zona obrajilor, deplasează rola spre frunte: începe mai întâi să îți faci masaj de sus în jos, de la linia părului spre sprâncene;
  • Așează rola între sprâncene și încearcă să o deplasezi pe orizontală, spre tâmple;
  • Folosind partea mai mică a rolei, masează-ți și zona de sub ochi: execută mișcări cât mai blânde, atât spre colțurile exterioare ale ochilor, cât și spre cele interioare;
  • Tamponează-ți fața cu un prosop și aplică produsul hidratant preferat.

femeie tanara, zambitoare, cu parul strans intr-un coc, care isi face pe frunte masaj cu ajutorul unei role pentru masaj facial confectionata din jad

Surse foto: istockphoto.com, pexels.com, youtube.com

Surse articol: health.clevelandclinic.org, harpersbazaar.com, healthline.com, healthiersteps.com, medicalnewstoday.com, mindbodygreen.com, nbcnews.com, sublimelife.in, webmd.com

Articolul urmator
PRX T33: ce este și cum acționează tratamentul de rejuvenare și revitalizare
PRX T33: ce este și cum acționează tratamentul de rejuvenare și revitalizare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O mamă a decis să opereze cu laser semnul din naștere facial al copilului ei și internauții o consideră un monstru
    O mamă a decis să opereze cu laser semnul din naștere facial al copilului ei și internauții o consideră un monstru

    O mamă de 33 de ani din Australia este criticată pe internet deoarece a postat mai multe poze cu bebelușul său, căruia i-a operat semnul din naștere facial cu laserul. Văzând...

    Momentul zilei: mama surprinde pisica familiei în timp ce îi face masaj bebelușului
    Momentul zilei: mama surprinde pisica familiei în timp ce îi face masaj bebelușului

    Faptul că între copii și animalele de companie se construiesc relații cu totul speciale nu mai este demult o surpriză. De aceea, nu lipsesc nici dovezile de afecțiune dintre ei,...

    Porumbul: cum îl fierbi corect și ce beneficii are
    Porumbul: cum îl fierbi corect și ce beneficii are

    Când te gândești la primăvară, îți amintești de porumbul dulce, proaspăt și textura sa crocantă. Fie că este savurat simplu, ca garnitură sau inclus în...

    Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău
    Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

    Atunci când ai un copil, cheltuielile neprevăzute sunt inevitabile. Fie că este vorba de o urgență medicală, de creșterea facturilor la utilități, de (re)amenajarea camerei...

    Apa de cocos: cum o incluzi în alimentația copilului și ce beneficii are
    Apa de cocos: cum o incluzi în alimentația copilului și ce beneficii are

    Nucile de cocos sunt fructele cocotierului („Cocos nucifera”), o specie de palmier des întâlnită în zonele tropicale. Fructele acestui palmier se valorifică...

    Ulei de șofrănel: beneficii și contraindicații
    Ulei de șofrănel: beneficii și contraindicații

    Te întrebi ce beneficii are uleiul de șofrănel pentru sănătate? Planta de șofrănel își are rădăcinile în Egiptul Antic, Grecia, dar și în alte zone ale...

    Untura de bursuc: beneficii și administrare
    Untura de bursuc: beneficii și administrare

    Untura de bursuc este o substanță derivată din grăsimea animalului bursuc (Meles meles). Este folosită de secole în medicina tradițională și în remediile populare ale mai...

    Alge nori: beneficii și idei de consum
    Alge nori: beneficii și idei de consum

    Algele Nori, un tip de alge comestibile, au fost o piatră de temelie a bucătăriei asiatice timp de secole, celebrată nu numai pentru aroma sa unică umami, ci și pentru profilul său...

    © 2024 Qbebe