Pentru început veți afla două alimente fatale pentru copii, la care mulți adulți nici măcar nu se gândesc:
1. Nicotina
Toată lumea știe că fumatul dăunează sănătății, însă ingerarea țigărilor, mai precis a unui muc de țigară poate fi extrem de periculoasă pentru un copil. Iată care sunt efectele cunoscute ale otrăvirii cu nicotină: greață, vărsături, tremur. În cazurile grave de otrăvire, copilul poate experimenta convulsii care determină spasme musculare, pierderea stării de conștiență, comportament straniu.
2. Sarea de masă
Există câte o solniță în fiecare gospodărie și, desigur, în toate restaurantele sau cafenelele. Trebuie să afli că o singură lingură de sare poate determina convulsii la un copil preșcolar, iar 2 linguri pot fi fatale. Această afecțiune poartă denumirea de hipernatremie din cauza ingestiei de sare. În cazul unei otrăviri grave, copilul poate experimenta convulsii, comă și chiar deces (otrăvire fatală cu sare).3. Mărul
Proverbul conform căruia un măr pe zi ține doctorul departe este extrem de real. Asigură-te însă că eviți semințele. Acestea conțin cantități mici de cianură; dacă ingerezi mai multe (sunt necesare aproximativ 100g de semințe), te poți otrăvi.4. Aloe vera
Această plantă este binecunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Este îndeosebi folosită în tratamentul arsurilor solare, gelul calmant din interiorul plantei fiind excelent pentru tot felul de arsuri. Trebuie să acorzi atenție carcasei plante deoarece conține un strat subțire de aloină, care este extrem de toxic.5. Nucșoara
Este folosită pentru a adăuga aromă deserturilor tale preferate de toamnă sau iarnă, dar atunci când o consumi în stare naturală, negătită, poate avea un efect halucinogen. Poate determina și convulsii, palpitații, greață, deshidratare și deces în funcție de cantitatea consumată (conține o substanță toxică denumită mirsticină). Au fost înregistrate cazuri de adolescenți care au folosit-o sub forma de drog recreațional, dar în mod evident poate fi periculoasă pentru sănătate, prin urmare nu trebuie să o consumi ca atare.6. Oleandru
Multe persoane sunt conștiente de faptul că oleandrul este otrăvitor. O singură frunză este suficient de toxică ca să ucidă un copil, prin urmare este bine să îi supraveghezi cu atenție pe cei mici când se joacă afară.7. Frunze de rubarbă
Rubarba este un aliment delicios pentru a prepara tot felul de deserturi savuroase, dar frunzele sale sunt otrăvitoare și pot cauza probleme cu respirația, convulsii, insuficiență renală și în unele cazuri chiar decesul.8. Ciupercile
Nu toate ciupercile sunt create la fel. Acesta este desigur cel mai cunoscut aliment care a condus la otrăviri accidentale. Află că ciupercile reprezintă topping-urile perfecte pentru paste sau pizza, dar unele specii conțin substanțe otrăvitoare ce pot ucide. Există aproximativ 100 de specii periculoase pentru oameni, cauzând simptome de la dureri de cap la convulsii sau chiar deces.9. Ardeii iuți
Multe preparate delicioase rezultă din folosirea acestui condiment minunat, dar în cantitatea potrivită. Ardeii iuți sunt renumiți pentru căldura pe care o degajă; este de fapt vorba de substanța chimică care cauzează iuțeala (capsaicina) ce poate conduce la efecte toxice precum durere de stomac, mâncărime de piele și în cazuri extreme chiar deces. Pentru majoritatea oamenilor consumul de ardei iuți este doar puțin nociv, însă capsaicina trebuie consumată în mod cumpătat pentru a evita probleme de sănătate.10. Cartofii
Cartofii au semințe și frunze otrăvitoare, dar chiar și astfel, otrăvirea cu cartofi este rară. Cele mai des întâlnite decese provin de la consumul de cartofi verzi sau ingerarea de ceai din frunze de cartofi deoarece conțin un nivel ridicat de otravă glycoalkaloid.11. Cireșele
Aveți grijă la semințele cireșelor care conțin otrăvitorul acid cianhidric.12. Migdalele
Aceste semințe (nu sunt nuci) sunt pline de beneficii, dar și potențial otrăvitoarele. Migdalele în forma lor crudă sunt pline de cianură. Trebuie să fie supuse unui tratament termic specializat pentru a îndepărta toxinele din compoziție. Există multe state, inclusiv SUA, unde sunt ilegale.
13. Fructele cu sâmbure
Cireșele, prunele, perele, piersicile și caisele sunt delicioase, dar trebuie să te ferești de semințele lor (precum și de scoarța sau frunzele acestora) deoarece conțin amigdalină, o substanță care produce cianură. În cantități mari poate conduce la amețeală și vărsături, crește tensiunea arterială, insuficiență renală, comă și chiar deces.14. Fructele de soc
Cu toții adorăm fructele de pădure, dar socul, folosit în siropuri medicinale, sucuri și diverse băuturi poate determina deranjamente stomacale; trebuie evitate frunzele și tulpinile.15. Uleiul de ricin
Uleiul de ricin provine de la planta cu boabe de ricin, plină cu otrava ricină. Asigură-te că uleiul pe care îl folosești respectă îndrumările de siguranță.16. Peștele balon
Pielea și anumite organe ale acestui pește conțin o toxină extrem de otrăvitoare care poate paraliza un om și poate determina chiar decesul.17. Fructul ackee
Acest fruct cu formă de pară trebuie să fie consumat în stare de copt perfect deoarece ocnține toxine fatale.
Surse:
www.dadicated.net; http://www.cosmopolitan.com; www.rantnow.com