Însă, nu este atât de ușor să convingi un copil să mănânce sănătos, având în vedere că sunt înconjurați de alimente mult mai delicioase și puțin sănătoase. Prin urmare, iată câteva sfaturi pentru a-i convinge pe micuți să renunțe la cipsuri și să încerce o salată, sau mâncarea gătită acasă.
Creați un plan pentru săptămână și respectă-l
Un plan de mese are foarte multe beneficii: te poate ajuta să controlezi cât și ce mănânci, te ajută să te organizezi mai ușor și să economisești bani pe termen lung. Dar mai are un avantaj pentru cei care au copii. Cei mici primesc în fiecare zi mâncare proaspătă și ei știu întotdeauna la ce să se aștepte. Ceea ce înseamnă că nu vor mai refuza mâncarea pe care o primesc. Iar dacă nu știi ce să gătești, aruncă un ochi pe un catalog Penny pentru a vedea ofertele de săptămâna viitoare. Află mai multe detalii aici. Îți va fi ușor să faci planul de mese, dacă știi ce alimente poți cumpăra cu mai puțini bani.
Transformă în distracție mâncarea sănătoasă
Ideea de a le oferi copiilor o salată la prânz nu îi va face entuziasmați să-și mănânce legumele. Este mai ușor să faci alimente sănătoase distractive prin adăugarea unor elemente suplimentare. Poți transforma o salată plictisitoare într-una colorată adăugând câteva culori diferite de ardei gras sau niște castraveți. Puteți adăuga, de asemenea, niște fructe, cum ar fi o portocală sau felii de măr, pentru a-i da mai multă aromă și culoare. De asemenea, poți decora fiecare fel de mâncare, pentru a fi mai atractivă pentru copil.
Ține mâncarea nesănătoasă departe de casă
Este important să ții mâncarea nedorită în afara casei pentru a te asigura că ai tăi copii nu sunt tentați să o mănânce. Prin urmare, raftul cu cipsuri, bomboane și ciocolată ar trebui să dispară, chiar dacă va fi greu și pentru tine. De asemenea, mai trebuie să le oferi gustări sănătoase copiilor. Astfel, atunci că le este poftă de ceva dulce, să aibă fructe sau prăjituri de casă la îndemână. La fel și în cazul în care vor să ronțăie ceva. Cipurile din legume făcute acasă sunt mult mai sănătoase decât cele găsite în comerț.
Implică copiii în pregătirea meselor
Mulți părinți nu sunt conștienți de importanța implicării copiilor în procesul de preparare a alimentelor. Este o modalitate excelentă de a-i învăța despre obiceiurile alimentare sănătoase și o oportunitate de a petrece timp de calitate împreună. Mai mult, așa poți învăța ce îi place micuțului și vei folosi acele produse în viitor mai mult în preparatele tale. De asemenea, îi poți oferi argumente pentru folosirea unor produse în masa preparată. Spre exemplu, ardeii sunt bogați în vitamina C, care ține departe răcelile, carnea are proteine care ajută la creștere. Aceste argumente îl vor motiva pe copil să mănânce sănătos.
Fii consecvent în abordare
Există posibilitatea ca schimbarea de atitudine față de alimentație să nu fie foarte bine primită de copiii tăi. Dar, trebuie să fii responsabil și să nu te lași influențat de încăpățânarea lor. Indicat ar fi să ai o discuție cu copiii și să le explici motivele schimbării și care sunt avantajele pentru ei. Astfel, vor fi mi receptivi, iar ție îți va fi mult mai ușor să le impui un stil de viață sănătos.