Rezultatele acestei ediții au fost posibile datorită continuării și diversificării activărilor din școli, a lecțiilor deschise adresate copiilor, precum și multiplelor concursuri tematice prin care sunt promovate extracurricular stilul de viață echilibrat, starea de bine, diversitatea, incluziunea socială și talentul elevilor, stimulându-le capacitatea de colaborare în echipă, bunele relații interpersonale, respectul de sine și a celor din jur.
De la lansare, platforma social media, prin portalul www.sets.ro, pagina de Facebook@MiscareaSETS și canalul de YouTube@MiscareaSETS, a fost unul dintre cele mai importante instrumente de comunicare cu familiile elevilor, prietenii lor și profesorii.
Astfel, la finalul ediției anuale pe pagina Facebook@MiscareaSETS, 27.038 de elevi sprijiniți de 1.178 cadre didactice au înregistrat voluntar 5.047 dintre activitățile SETS, care au însumat 5.949 de ore, potrivit răspunsurilor cadrelor didactice implicate activ în competiții.
Cele trei noi activități fizice - concursuri derulate simultan în școlile din marile orașe și din mediul rural - au beneficiat de o mare participare: SETS GymClass - 36%, 10 Minute SETS - 34%, iar SETS Flashmob, cu 30%. În cadrul competiției SETS GymClass, 105 școli s-au înscris cu 2.878 activități, realizate de către 11.413 elevi, sub coordonarea celor peste 460 de cadre didactice. 138 flashmob-uri au fost înscrise, din 82 de școli, la care au participat voluntar 9.751 de elevi de la clasele primare, coordonați de către 491 de cadre didactice. Iar pentru concursul 10 Minute SETS, 5.874 de elevi și 227 de cadre didactice au realizat 2.031 de activități, implicând 56 de școli din orașele și comunitățile rurale SETS2020.
Aliați importanți ai mișcării SETS2020 sunt părinții, care au susținut activ, timp de 8 ani, de la lansarea din anul 2011, implicarea copiilor în mișcarea națională SETS2020 pe care o consideră aproape în unanimitate benefică, cu 99,5%.
"Obiectivele Fundației PRAIS sunt dedicate educației tinerei generații pentru viitor! De 16 ani, proiectele noastre naționale și cross countries au pus accent pe accesul tinerilor la resurse, educație, cultură și valori morale, promovând talentul, diversitatea, incluziunea socială și grija față de natură. Starea de bine și stilul de viață echilibrat sunt cauze sociale pe care le susținem. Toate proiectele noastre de marketing social se bazează pe metodologii recunoscute internațional, prin care contribuim direct la educația tinerei generații, bazată pe cunoaștere. Continuăm, împreună!", a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.
Dezvoltarea în mediul rural a reprezentat o reușită în cele 14 comunități activate. În doar 3 luni, 2.144 elevi și 121 cadre didactice din 14 școli au realizat 366 activități, fiind premiați pentru reușita lor.
Un nou capitol al mișcării naționale SETS2020 va continua în următorii 2 ani, punând accent pe beneficiile măsurabile ale activităților fizice zilnice și sportului de masă, susținute prin activitățile educative, ce vor promova holistic, alimentația variată și echilibrată nutrițional, hidratarea, igiena personală, dezvoltarea de bune relații acasă și în societate, contribuind activ la starea de bine a copiilor și a familiilor acestora.
În perioada 2011-2018, SETS2020 a angrenat 179.947 de elevi din clasele pregătitoare-IV și familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, din 250 de școli, 2 milioane public larg.
Partenerii mişcării SETS2020 care fac posibile aceste realizări sunt: Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj, Neamţ, Timiş şi Prahova, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România, Federaţia Română de Scrimă, Școala de Antrenori „Ioan Kunst Ghermănescu", precum şi Federaţia Romalimenta prin 4 companii membre.
- Continuare în pagina următoare -
- Continuare din pagina anterioară -
Despre Fundaţia PRAIS
Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 16 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică.
Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele locale sau cross-countries au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.