Cele mai multe cupluri își au rolul de părinți mult prea în serios, acesta afectându-le relația de cuplu. Viața intimă este foarte importantă chiar și după ce partenerii devin „mami” și „tati”. Fără intimitate, cuplul nu mai există, iar cei doi parteneri sunt doar părinți sau coechipieri în creșterea copiilor, ori chiar colegi de apartament.
Părinții nu trebuie să lase această titulatură pe care o capătă după nașterea copiilor să le strice practic viața amoroasă. Înainte de a fi mami și tati, părinții sunt soț și soție, sunt oameni independenți cu propriul sistem de gândire, propriile valori, cu o carieră la care au muncit foarte mult.
8 probleme cu care cuplurile se confruntă după ce au un copil
Să scoatem alinturile „mami” și „tati” din vocabularul nostru
Practic cele două cuvinte care distrug relația de cuplu și momentele tandre și intime între soți sunt chiar modul în care se alintă unul pe altul, cu „mami” și „tati”. Jane Hocking, un expert în relațiile de cuplu explică cum aceste alinturi atât de drăguțe pot strica o seară romantică sau chiar o relație bine închegată în care ambii parteneri se declară mulțumiți de viața lor sexuală.
Aceasta povestește cum, după ce a ascultat un podcast, în care cu un gazda, Steven Barlett discută cu terapeutul cuplurilor celebre, Marisa Peer despre cum alinturile precum mami și tati ajung să afecteze relația de cuplu, a tras propriile concluzii. Cei doi au abordat și subiectul relațiilor intime și al apetitului sexual al partenerilor după ce devin părinți.
Dacă soții își pierd acest apetit, atunci le va fi foarte greu să își recăstige atracția unul față de celălalt. Terapeuta a dezbătut toate problemele care duc la lipsa apetitului sexual în cuplu, dar a ajuns la un subiect care ar șoca pe mulți dintre noi. Faptul că partenerii se strigă „mami” și „tati” distruge felul în care ei înșiși se percep unul pe celălalt.
@carolinestanbury TOP THREE THINGS 💍 #marisapeer #podcasting #top3things #successfulmarriage ♬ Sad Music - Max-Music
„În momentul în care îi spui partenerului tău „mami” sau „tati”, atunci cu siguranță nu vrei să ai relații intime cu el sau cu ea, pentru că cine și-ar dori relații intime cu un părinte?”, susține terapeuta.
Specialista continuă să explice faptul că, deși partenerii nu se strigă cu aceste nume, simplul fapt că le vorbesc copiilor astfel este suficient. Spre exemplu „George, roag-o pe mami să pună masa” sau „Ionuț, spune-i lui tati ce ai făcut astăzi la școală”.
Practic, partenerii se alintă astfel tot timpul fără să-și dea seama. Terapeuta continuă să explice: „Foarte mulți oameni căsătoriți nu realizează că atunci când sunt în relații de lungă durată cu cineva cu care au și copii, au tendința de a juca doar rolul părintelui în orice formă, iar acest lucru se poate observa și în dormitor.
Practic, partenerul tău nu-și mai dorește nimic în pat pentru că în mintea lui tu ești văzut doar ca celălalt părinte. Același lucru este valabil și pentru cuplurile care adoptă un animăluț, nu numai pentru cuplurile cu copii. „Mami” și „tati” nu ar trebui să existe în vocabularul partenerilor care se iubesc și care vor să aibă acțiune și în dormitor”.
Dormi cu copilul? Cum afecteaza relatia de cuplu
Dacă părinții se strigă unul pe celălalt pe nume, chiar și în fața copiilor, vor ajunge să se privească cu aceeași dorință de la începutul relației. Practic, cele două cuvinte care sabotează viața intimă a oricărui cuplu sunt „mami” și „tati”.
Acest lucru este valabil și pentru persoanele singure care sunt în căutarea unui partener și care atunci când îl găsesc, îl alintă cu acesta apelativ. De asemenea, vorbitul în limba „bebelușească” în intimitate este o atitudine absolut nepotrivită în cupluri.
Ce înțelegem noi din sfaturile terapeutei vedetelor de la Hollywood? Faptul dacă dacă îți alinți soțul „tati” sau îți strigi soția „mami”, atunci nu va mai exista acea pasiune intimă în dormitor. Teoretic, nimeni nu vrea să „se joace” cu „mami” sau cu „tati” în dormitor. Scânteia pasiuni se poate reaprinde dacă începem din nou să ne strigăm pe nume sau cu alintul pe care îl foloseam la începutul relației și lăsăm treaba de „mami” și „tati” doar în momentele de apropiere sau de grijă pentru copii.
Surse foto: unsplash.com pexels.com
Surse articol: nypost.com