- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Salate, La foc, Legume, Peste, Sfecla, Ton, Pranz, Cina, Salate cu ton, Salate usoare, Salate rapide, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara salata de ton cu sfecla rosie?
Pentru patru portii de salata de ton cu sfecla rosie ai nevoie de:
- 500 gr. de ton proaspat
- doua sfecle rosii de marime medie
- o ceapa rosie mica
- trei cartofi
- patru castraveti murati
- doua linguri de ulei de masline
- sare, piper si busuioc maruntit
Cum se prepara salata de ton cu sfecla rosie?
1. Spala sfeclele si pune-le la fiert. Pentru a fierbe mai repede, taie-le cubulete.
2. Spala cartofii si pune-i la fiert separat, dupa ce in prealabil i-ai taiat in jumatate.
3. Fierbe tonul cu putina sare, dupa care taie-l cubulete si pune-l intr-un bol mai mare, in care sa incapa si celelalte ingrediente.
4. Taie ceapa solzisori si castravetii rondele.
5. Dupa ce au fiert, lasa sfeclele si cartofii sa se raceasca.
6. Adauga cubuletele de cartofi si cele de sfecla peste ton si condimenteaza totul cu ulei de masline, sare, piper si busuioc.
Pentru ca ingredientele sa se armonizeze, lasa salata de ton cu sfecla rosie sa "se odihneasca" timp de cinci minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!