- Timp preparare:
- 1h 30 min
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, La foc, Carne, Mancaruri, Pranz, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- piept de pui, pere
Ingrediente detaliate pentru piept de pui cu pere caramelizate:
- 500 g piept de pui
- 3 pere
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- ghimbir proaspat
- 1 steluta de anason
- 60 g prune uscate, fara samburi
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de unt
- 1 lingura de vin alb
- 3 lingurite de zahar pudra
- sare si piper
Cum sa pregatesti piept de pui cu pere caramelizate:
Taie pieptul de pui in cubulete. Pune la incalzit o tigaie, adauga o lingura de unt si cubuletele de carne, pe care le lasi pe foc pana cand devin aramii. Adauga putina sare, ceapa taiata fin si usturoiul zdrobit si amesteca bine. Adauga putina apa si o lingurita de vin si lasa carnea la fiert, pana cand apa scade la jumatate. Adauga ghimbirul, anasonul si prunele uscate si lasa totul la fiert pentru inca 30 de minute, acoperind cratita cu un capac. Intre timp, curata perele si taie-le in cubulete. Intr-o alta tigaie, pune o lingura de unt si cubuletele de pere, alaturi de zahar si miere. Cand perele sunt caramelizate, adauga foarte putin piper si amesteca-le in cratita cu pieptul de pui. Lasa totul la foc mic pentru inca 15 minute, pentru ca aromele sa se combine, adaugand putina apa, daca este necesar.
Pieptul de pui cu pere caramelizate este excelent pentru a fi servit intr-o zi deosebita, precum ziua de nastere a copilului tau!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!