- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Fripturi de pui, Carne de pui, Feluri de mancare, Sosuri, La cuptor, Carne, Legume, Rosii, Fripturi, Craciun, Revelion, Zi de nastere, Pranz, Cina, Sosuri pentru fripturi, Simple, Sosuri pentru pui, Sosuri de rosii
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de pui cu sos de rosii?
Ai nevoie de:
- 1 pui,
- 1 cutie rosii in bulion (400 g),
- 4-5 catei de usturoi,
- 1 lingura delicat,
- 2 lingurite cimbru,
- 1 varf lingurita piper,
- 3 foi de dafin,
- ulei,
- 1/2 cana apa fierbinte.
Cum se prepara friptura de pui cu sos de rosii?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Puiul il proportionezi, iar apoi dai fiecare bucata de carne prin ulei si o asezi in tava.
2. Pui putina sare pe deasupra.
3. Pui tava in cuptorul incalzit si o lasi pana ce carnea s-a rumenit.
4. Intre timp prepari sosul astfel: pui tot continutul din conserva intr-un castron mai mare si pasezi usor rosiile cu o furculita, adaugi condimentele, usturoiul tocat marunt, apa fierbinte si amesteci bine.
5. Apoi torni amestecul peste friptura din tava si o pui la cuptor pentru inca 15 minute.
Friptura de pui cu sos de rosii este alegerea perfecta pentru o masa festiva. Aceasta reteta se pregateste usor, chiar daca prepararea ei dureaza in jur de o ora si 30 de minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!