- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Muschi de porc, Pulpa de porc, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri gustoase, Carne, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de porc la cuptor?
Ai nevoie de :
- 2 kg carne de porc (pulpa, muschi),
- un pahar de ulei ,
- 2 pahare de vin rosu,
- o capatana de usturoi,
- cimbru maruntit,
- 3 foi de dafin,
- o jumatate de lingurita piper macinat proaspat,
- o lingura de sare.
Cum se prepara friptura de porc la cuptor?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Tai carnea in bucati potrivite.
2. Cureti usturoiul si il pisezi.
3. Amesteci toate ingredientele intr-un vas incapator. ( Marinata trebuie sa acopere carnea.)
4. Acoperi vasul cu o folie de plastic si il pui la frigider pentru 12 ore.
5. Pui carnea cu tot cu marinata intr-un vas roman (care a stat o oara inainte in apa) si o dai la cuptor pentru 2 ore pana se rumeneste.
Friptura de porc la cuptor se serveste cu piure de cartofi si salata sau cu mamaliguta calda. Prepararea acestei retete dureaza, dar friptura de carne marinata are un gust nemaipomenit.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!