Culinarby
Qbebe

Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Georgiana Andronic

 Friptura de porc la cuptor este un mod delicios de a gati traditionala friptura de porc pentru mesele festive. Carnea de porc este o sursa buna de fier pentru organism, prin consumarea a 100 de grame de carne de porc se asigura 30% din necesarul zilnic de zinc. Inainte de gatire, se recomanda indepartarea partilor cu grasime de pe bucata de carne. Friptura de porc la cuptor este buna atat pentru copii, cat si pentru adulti, daca ea este consumata cu moderatie.

Friptura de porc la cuptor
Timp preparare Timp preparare:
peste 2 ore
Familie Varsta:
peste 4 ani
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de porc, Muschi de porc, Pulpa de porc, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri gustoase, Carne, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite

De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de porc la cuptor?

Ai nevoie de :

-          2 kg carne de porc (pulpa, muschi),

-          un pahar de ulei ,

-          2 pahare de vin rosu,

-          o capatana de usturoi,

-          cimbru maruntit,

-          3 foi de dafin,

-          o jumatate de lingurita piper macinat proaspat,

-          o lingura de sare.

 

Cum se prepara friptura de porc la cuptor?

Iata cum trebuie sa procedezi:

1.       Tai carnea in bucati potrivite.

2.       Cureti usturoiul si il pisezi.

3.       Amesteci toate ingredientele intr-un vas incapator. ( Marinata trebuie sa acopere carnea.)

4.       Acoperi vasul cu o folie de plastic si il pui la frigider pentru 12 ore.

5.       Pui carnea cu tot cu marinata intr-un vas roman (care a stat o oara inainte in apa) si o dai la cuptor pentru 2 ore pana se rumeneste.

Friptura de porc la cuptor se serveste cu piure de cartofi si salata sau cu mamaliguta calda. Prepararea acestei retete dureaza, dar friptura de carne marinata are un gust nemaipomenit.

Articolul urmator
Rețetă simplă și rapidă de post pentru seara de Moș Nicolae
Rețetă simplă și rapidă de post pentru seara de Moș Nicolae

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Nebunie pe TikTok: o mamă îi dă bebelușei ei de 6 luni să mănânce singură friptură în sânge
    Nebunie pe TikTok: o mamă îi dă bebelușei ei de 6 luni să mănânce singură friptură în sânge

    O mamă din Statele Unite a stârnit controverse în rândul internauților, în momentul în care a dezvăluit că îi da fetiței sale de 6 luni să...

    Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu
    Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu

    ”Soțul meu îmi spune că sunt prea sensibilă pentru sunt hotărâtă să cumpăr un porc căruia să îi pun numele cumnatului meu, după ce acesta și-a luat un...

    Copiii lui Cabral l-au adus la disperare. Prezentatorul cere ajutorul părinților: „Dacă îi pun în pat la 20:00 e ca și cum aș băga găina vie în cuptor!”
    Copiii lui Cabral l-au adus la disperare. Prezentatorul cere ajutorul părinților: „Dacă îi pun în pat la 20:00 e ca și cum aș băga găina vie în cuptor!”

    Îndrăgitul prezentator de televiziune are o familie frumoasă și este tatăl a trei copii: Inoke, Namiko și Tiago. Recent, Cabral a simțit că a ajuns la capătul puterilor din...

    Mi-am pus soțul să facă vasectomie ca să nu mai facă alți copii dacă divorțăm
    Mi-am pus soțul să facă vasectomie ca să nu mai facă alți copii dacă divorțăm

    Unul, doi, trei? Câți copii vrei să ai? Orice cuplu trece prin discuția asta și când decide să se oprească trebuie să mai ia o decizie: ce metodă contraceptivă să...

    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase
    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

    Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de...

    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern
    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern

    Deși școala a început deja de două săptămâni, ”Programul masă caldă în şcoli” aprobat de Guvern nu intră încă în cele 350 de școli aflate...

    De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul
    De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul

    Te-ai întrebat vreodată de ce sunt atât de puțini bărbați vegetarieni? Ei bine, un studiu recent dezvăluie motivul: bărbații au tendința să consume mai multe carne...

    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”
    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”

    Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi obișnuiește să gătească acasă și îi plac mâncărurile tradiționale românești. De aceea, de-a lungul...

    © 2024 Qbebe