- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Feluri de mancare, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Carne, Clatite, Mancaruri, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru clatitele cu jambon?
Clatitele cu jambon sunt un aperitiv gustos, insa ceva mai pretentios, care necesita putin mai multa rabdare si ceva mai mult timp petrecut in supermarket. Iata de ce anume ai nevoie pentru clatitele cu jambon:
10-12 clatite sarate
300 g de jambon
200 g de ciuperci
150 ml de vin sec
100 ml de smantana
cascaval ras
sare
piper
arome pentru carne
un ou
patrunjel verde
o lingura de faina
Cum se prepara clatitele cu jambon?
Clatitele cu jambon iti vor rapi cateva ore in bucatarie, insa rezultatul final merita sacrificiul. Micutul tau iti va fi recunoscator pentru acest preparat tipic frantuzesc. Iata ce pasi ai de urmat pentru pregatirea unor clatite cu jambon numai bune de sa te lingi pe degete:
Taie ciupercile cat de marunt poti si pune-le in zeama de lamaie.
Taie jambonul marunt, in acelasi stil cu ciupercile.
Prajeste ciupercile in ulei si inabusa-le timp de zece minute. Amesteca des in tigaie.
Adauga faina si amesteca bine pana obtii un sos galbui.
Toarna apoi 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Lasa amestecul sa dea in clocot de cateva ori si adauga vinul.
Amestecul trebuie sa mai fiarba cinci- zece minute.
Adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul.
La final, adauga oul batut. Compozitia ar trebui sa iasa cremoasa, nu zemoasa.
Pune prima clatita intr-un vas care va merge la cuptor si adauga pe fiecare clatita in parte compozitia astfel obtinuta. Clatitele se aseaza sub forma de sandvici una peste cealalta.
Pe ultima clatita poti adauga o lingura de cascaval ras si una de smantana.
Pune recipientul la cuptor 10-15 minute.
Desi reteta frantuzeasca, clatitele cu jambon se pot servi cu ketchup din comert sau cu sos tomat facut in casa. De regula preparatul se consuma cald. Pofta buna sa aveti!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!