- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Piept de pui, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Masline, Ardei, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara ardei umpluti cu pui si masline?
Pentru a prepara acest delicios fel de mancare ai nevoie de:
- zece ardei mari
- 800 gr. de piept de pui tocat
- 250 gr. de masline fara sambure
- o ceasca de orez
- 200 gr. de cascaval
- un ou
- o ceapa mica
- sare, rozmarin, patrunjel
Cum se prepara ardeii umpluti cu pui si masline?
Modul de preparare al ardeilor umpluti cu pui si masline este similar cu cel al sarmalelor. Iata ce pasi trebuie sa urmezi:
1. Spala bine orezul si lasa-l la inmuiat un sfert de ora. Dupa cele 15 minute, pune orezul la fiert, la foc mediu, ca sa nu se prinda.
2. Bate oul cu putina sare si adauga peste el carnea tocata, maslinele taiate rondele, ceapa taiata cbulete si patrunjelul tocat cat mai marunt.
3. Peste amestecul obtinut anterior adauga orezul fiert si amesteca pana se formeaza o pasta omogena.
4. Curata ardeii de seminte si de codita si taie-i in jumatate.
5. Umple ardeii cu amestecul obtinut mai devreme si aseaza-i intr-un vas termorezistent. Adauga apa pe langa ei, cat sa ii cuprinda si baga tava la cuptor.
6. Cand ardeii sunt gata, scurge apa si orneaza-i cu cascaval ras. Deasupra acestuia aseaza si rondele de masline. Mai lasa preparatul la cuptor suficient timp cat sa se topeasca cascavalul.
Pentru un aspect mai apetisant si un gust mai aromat, condimenteaza ardeii umpluti cu pui si masline cu putin rozmarin, dupa gust. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!