- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, La foc, Legume, Romanesti, Gustari, Gustoase, Sosuri pentru fripturi, Sosuri pentru carne, Sosuri pentru gratar, Sosuri de rosii, Sosuri calde
De ce ingrediente am nevoie pentru sosul romanesc?
Sosul romanesc este un sos vegetal care poate insoti si mancarurile din legume, fiind astfel potrivit si pentru persoanele care au adoptat un regim vegetarian. Iata ce trebuie sa treci pe lista de cumparaturi:
25 g de faina
O lingurita de ceapa rasa fin
3 linguri de ulei de masline
Un sfert de litru de suc de rosii la care se va adauga un sfert de litru de apa
Patrunjel
Telina
Marar
Sare
Cum se pregateste sosul romanesc?
Sosul romanesc este deosebit de usor de pregatit. Prepararea lui nu va dura mai mult de zece minute. Iata care sunt pasii:
Prajeste faina la foc mic, amestecand constant.
Faina trebuie sa se rumeneasca si sa capete culoarea maro.
Ia tigaia de pe foc si adauga uleiul si ceapa.
Amesteca un minut.
Stinge amestecul cu sucul de rosii.
Pune tigaia din nou pe foc si amesteca constant pentru a evita sa se formeze cocoloase.
Sosul romanesc se consuma cald. Daca inca nu te-am convins cat de gustos este acest iti sugerez sa il incerci neaparat. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!