- Timp preparare:
- 2-3 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Aperitive, Deserturi, Mic dejun copii, Sunca de porc, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, La cuptor, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Cascaval, Carne, Lactate, Legume, Spanac, Clatite, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- cascaval, sunca
Ingrediente pentru Terina din clatite cu cascaval si sunca:
10-12 clatite mari
500 g de cascaval
500 g de sunca
300 g de spanac
3-4 catei de usturoi
sare, piper - dupa gust
unt
Cum prepari Terina din clatite cu cascaval si sunca:
Prepara clatitele asa cum le faci in mod normal, insa fara zahar, doar cu putina sare. Unge o forma de cozonac cu unt si aseaza un prim strat de clatite, a caror margine sa iasa mult in afara, ca sa poti infasura compozitia apoi. Opareste spanacul si amesteca-l cu usturoiul pisat. Da pe razatoare cascavalul si imparte-l in doua castroane. In primul, amesteca-l cu spanac. In al doilea amesteca-l cu sunca. Infasoara 6-7 clatite cu amestecul cu sunca. Apoi aseaza un rand de clatite cu sunca in forma, iar langa amestec cu spanac. Deasupra amestecului cu spanac, pune alt rand de clatite cu sunca, iar langa, peste primul rand de clatite cu sunca din partea de jos alt strat de amestec cu spanac si cascaval. Acopera apoi intreeaga compzitie a terinei cu marginile clatitelor de la baza si pune forma la cuptor pentru 10-15 minute. Lasa-o sa se raceasca celu ptuin 2 ore. Serveste terina taiata in felii groase. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!