- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Salate, Mancaruri italiene, La foc, Fara foc, Vara, Legume, Italiene, Grecesti, Salate cruditati, Pranz, Salate de vara, Cina, Salate cu ton, Salate cu peste, Salate reci, Salate usoare, Salate grecesti, Simple
- Ingrediente principale:
- peste, fructe de mare si mult soare
Salată cu ton şi anşoa
Ingrediente, pentru două persoane: 2 ouă fierte, o salata verde, 4 roşii, 100 g de anşoa, 250 g de ton, la conservă, fasole verde fiartă, măsline după gust. Pentru dressing: ulei de măsline, lime, sare
Amestecă toate ingredientele tăiate cuburi, adaugă-le dressingul şi savureaza!
Salată grecească cu caracatiţă
Ingrediente pentru 2 persoane: 200 g de caracatiţe mici, 200 g de măsline, salată verde, 4 roşii, 200 g de brânză feta, 1 ceapă albă mică, 1 ardei gras. Pentur dressing: ulei de măsline, oţet balsamic, oregano, sare
Caractiţa o poţi prepara în două moduri. Ori o pui la fiert pe aragaz ori în cuptor în apă cu puţin vin, o lingură de oţet şi sare. Apoi amesteci toate ingredientele tăiate cuburi, stropeşti din plin cu dressing şi savurezi!
Salată cu fructe de mare şi dressing de lămâie şi mărar
Ingrediente pentru 2 persoane: 500 g de fructe de mare, 100 g de unt, o salata verde - opţional, 2 ardei graşi, 3 fire de mărar, o lămâie, sare - după gust
Pregăteşte fructele de mare într-o tigaie în untul încins. Între timp pregăteşte dressingul. Toacă mărarul, stoarce lamâia, adaugă sare şi amesteca mărarul cu zeama de la lămâie. Pune salata spalată într-un bol, adaugă fructele de mare, ardeiul gras tăiat julienne şi dressingul. Poftă bună!
Salată de paste cu legume şi parmezan şi dressing de rucola cu sos de stridii
Ingrediente pentru două persoane: 300 g de penne, 300 g de mazăre, 100 g de parmezan, 100 g de rucola, 50 ml de sos de stridii, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de zeamă de lămâie, câteva fire de rozmarin proaspăt
Fierbe pastele şi mazărea. Poţi folosi şi mazăre de la conservă. Prepară sosul în robot, mixând rucola cu sosul de stridii, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi sare. Mare grijă că sosul de stridii este şi el sărat. Amestecă pennele cu mazărea, adaugă sosul de stridii cu rucola, răzuieşte parmezan şi adaugă câteva fire de rozmarin proaspăt. Poftă bună!
Salată de ridiche cu alune afumate şi sos de soia
Ingrediente pentru 2 persoane: o ridiche neagră, 100 g de alune, 100 g de fasole verde fiartă sau la conservă, 1 ardei gras, 2 roşii, 50 ml de sos de soia, 2 linguri de suc de mango (sau orice suc - mere, pere, piersici, caise)
Într-o tigaie încinsă pune alunele la copt, sau pe o tavă în cuptorul încins pe o hârtie de copt, nu mai mult de 5 minute. Spală şi curăţă legumele. Dă ridichea pe răzătoare într-un bol mare. Taie roşiile şi ardeii cuburi, adaugă-i peste ridiche.
Salată mediteraneeană cu mozzarella
Ingrediente pentru 2 persoane: 200 g de mozzarella, o salata verde, 2 rosii mari, 2 castraveti, 1 ardei gras, ulei de măsline, după gust, 34 linguri de zeamă de lămâie
Dă pe răzătoarea mare mozzarella, sau, dacă foloseşti biluţe de mozzarella, pune-le întregi. Spală bine legumele, taie-le în bucăţi medii, pune-le într-un castron, amestecă cu ulei de măsline, sare şi zeamă de lămâie, sare, şi serveşte cu poftă!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!