- Timp preparare:
- 60-90 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Mic dejun copii, Finger Food, La cuptor, Prajituri, Briose, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- faina, zahar, morcovi, mascarpone
Ingrediente pentru 30 de prajiturele:
175 g de pudra de alune de padure
4 oua, 150 g de zahar brun
250 g de morcovi
o lamaie
un plic de praf de copt
o lingurita de scortisoara
un praf de sare
110 g de faina
Ingrediente pentru crema:
250 g de mascarpone; 120 de g de zahar pudra
Cum se prepara:
Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade. Da morcovii prin razatoarea fina si razuieste lamaia, apoi stoarce sucul.
Bate galbenusurile cu zahar, apoi adauga pudra de alune, faina, sarea, scortisoara, praful de copt, coaja si sucul de lamaie. Bate albusurile pana devin spuma si incorporeaza-le in amestec. Pune aluatul in forme si da-le la cuptor in jur de 20 de minute. Bate cu mixerul crema de mascarpone, adauga zahar si baga la frigider crema obtinuta. Dupa ce prajiturelele s-au racit, decoreaza-le cu crema.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!