- Fursecuri „Om de zăpadă"
- Ingrediente pentru 20 de Fursecuri Om de Zăpadă:
- Cum se prepară Fursecurile Om de Zăpadă:
- „Rudolphi zâmbăreți"
- Ingrediente pentru cca. 40 de bucăți de fursecuri „Rudolphi" zâmbăreți:
- Cum se prepară „Rudolphii" zâmbăreți:
- „Steluțele Magilor"
- Ingrediente pentru 45 de bucăți de fursecuri „Steluțele Magilor":
- Cum se prepară „Steluțele Magilor":
- Fursecurile Crăciunului
- Ingrediente pentru Fursecurile Crăciunului:
- Ingrediente pentru glazură:
- Cum se prepară Fursecurile Crăciunului:
- Fursecuri trase în ciocolată, cu marzipan
- Ingrediente pentru cca.40 de bucăți de Fursecuri trase în ciocolată, cu marzipan
- Cum se prepară Fursecurile trase în ciocolată:
- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Fursecuri, Oua, Cereale, Craciun, Oua de gaina, Pranz, Cina, Faina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, oua, lapte, zahar, unt/margarina, mirodenii
Fursecuri „Om de zăpadă"
Din poveștile de Crăciun nu poate să lipsească nici Omul de zăpadă. Să-i acordăm și noi atenția cuvenită, preparând niște fursecuri ce vor semăna cu omuleții de zăpadă și care vor fi încântarea celor mici și celor mari.Aveți însă grijă, în condițiile în care fursecurile conțin unt de arahide, să știți sigur dacă micuțul vostru sau oricine altcineva dintre cei ce le vor gusta nu sunt alergici la acest produs.
Ingrediente pentru 20 de Fursecuri Om de Zăpadă:
1/2 cană de margarină1/2 cană unt de arahide
1/2 cană zahăr
1/2 cană zahăr brun
1 lingură praf de copt
1/4 linguriță sare
1 ou
3 lingurițe de lapte
1/2 lingură vanilie
1/4 cană cacao pudră
1 cană și jumătate de făină albă
Pentru decor: glazură albă (care se prepară instant), 20 de bomboane de ciocolată, bombonele portocalii și maro
Timp de preparare: 50-60 de minute
Cum se prepară Fursecurile Om de Zăpadă:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: Într-un castron veți amesteca margarina cu untul de arahide cu ajutorul mixerului (la viteză mare), timp de 30 de secunde.
Pasul 3: Adăugați acolo și zahărul, zahărul brun, praful de copt, sarea, ouăle, laptele, vanilia și pudra de cacao. Mixați bine, adăugând treptat și făina.
Pasul 4: Din aluatul obținut veți face niște mingiuțe (cam de 1, 5 cm). Acestea vor fi puse într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt.
Pasul 5: Țineți fursecurile în cuptor pentru 9-11 minute. Le veți scoate apoi și le veți lăsa să se răcească bine.
Pasul 6: Preparați glazura albă conform indicațiilor de pe ambalaj.
Pasul 7: Cât glazura este caldă, decorați cu ea fiecare fursec, astfel încât să pară că este „zăpadă topită". De asemenea, tăiați bomboanele pe jumătate și puneți-le în partea superioară a fursecurilor, peste glazură, pentru a crea un fel de „pălării de oameni de zăpadă".
Pasul 8: Finalizați fursecurile punând peste glazură bombonelele portocalii și maro.
„Rudolphi zâmbăreți"
Ce copil nu ar fi bucuros să-l aibă cât mai mult timp aproape pe Rudolph, cel mai de ispravă dintre toți renii Moșului? Pentru a-i oferi această ocaziepregătește niște fursecuri de Crăciun simple și delicioase totodată.
Ingrediente pentru cca. 40 de bucăți de fursecuri „Rudolphi" zâmbăreți:
4 ouă
200 g zahăr pudră
1 pliculeț zahăr vanilat
100 g unt
250 g făină
Pentru decor: 100 g ciocolată amăruie, cireșe Maraschino, șerbet de vanilie (sau orice alt șerbet de culoare albă)
Timp de preparare: 40-45 minute
Cum se prepară „Rudolphii" zâmbăreți:
Pasul 1: Ouăle se amestecă împreună cu zahărul pudră și zahărul vanilat.
Pasul 2: Se topește untul și se lasă să se răcească iar. Se înglobează în compoziția de ou, împreună cu făina.
Pasul 3: Cuptorul se încinge la 190 de grade.
Pasul 4: Aluatul se introduce într-un „șpriț" și se fac fursecuri rotunde, cam de 6 cm diametru. Vor fi introduse într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor cam 12 minute.
Pasul 5: Fursecurile se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Pasul 6: Se topește ciocolata în „bain-marie". Cât este caldă, se ia cu câte o scobitoare și se conturează, pe fursecuri, niște coarne și ochișorii renilor. Se lasă apoi să se răcească.
Pasul 7: Cireșele glasate se taie în bucățele cât mai rotunde. La mijlocul fiecărui fursec se pune câte un punctuleț de șerbet alb, de care se va lipi câte o bucățică de cireașă pentru a obține năsucuri.
„Steluțele Magilor"
Pregătiți-vă să întâmpinați Crăciunul cu bucurie și realizați niște fursecuri frumoase, ce ne pot aminti oricând de Steaua pe care au zărit-o magii.
Ingrediente pentru 45 de bucăți de fursecuri „Steluțele Magilor":
250 g făină
125 g migdale măcinate
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
160 g unt rece
1 ou
200 g gem de zmeură/ de coacăze
Pentru decor: un plic de zahăr pudră
Timp de preparare: cca 60 de minute
Cum se prepară „Steluțele Magilor":
Pasul 1: Se frământă un aluat din făină, migdale, zahăr pudră, zahăr vanilat, unt și ou. Se înfășoară în folie și se dă la rece pentru cel puțin 2 ore.
Pasul 2: Încingeți cuptorul la 170 de grade.
Pasul 3: Pe o planșetă cu făină se întinde o foaie de aluat. Cu ajutorul unei forme de steluță, se decupează fursecuri.
Pasul 4: Steluțele se grupează două câte două și se unesc cu gem.
Pasul 5: Introduceți steluțele la cuptor pentru 12-15 minute (acestea se vor coace pe o tavă tapetată cu hârtie de copt).
Pasul 6: Se scot fursecurile din cuptor și se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
După aceea se presară peste ele zahăr pudră.
Fursecurile Crăciunului
Nu va fi deloc dificil să preparați niște fursecuri în tot felul de forme specifice sărbătorilor de iarnă. În plus, acestea se vor păstra proaspete mai multe zile, iar la pregătirea lor pot participa și cei mici.
Ingrediente pentru Fursecurile Crăciunului:
• 2 căni făină albă
• 1 lingură și 1/4 praf de copt
• 1/4 lingură de sare
• 14 lingurițe de unt
• 3/4 cană de zahăr
• 1 ou
• 1/2 lingură esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
• 4 căni de zahăr pudră
• 2 albușuri
• 2 lingurițe zeamă de lămâie
• colorant alimentar (roșu, verde etc.)
Cum se prepară Fursecurile Crăciunului:
Pasul 1: Într-un castron se vor amesteca făina, praful de copt și sarea.
Pasul 2: În alt castron se vor pune laolaltă untul (aflat la temperatura camerei) și zahărul. Acestea se vor mixa timp de 1 minut.
Pasul 3: În alt castron se vor pune împreună oul și esența de vanilie. Se vor amesteca bine.
Pasul 4: Peste aceste ingrediente se vor pune ingredientele menționate în pasul 2, dar și cele din pasul 1, având grijă ca făina să fie adăugată treptat. Se va amesteca la mixer până se va obține un aluat omogen (se va mixa timp de 1 minut).
Pasul 5: Din aluat se va forma un disc. Acesta va fi pus într-o folie de plastic și se va ține la frigider pentru 2 ore.
Pasul 6: Se va scoate aluatul din frigider și se va pune pe o planșetă cu făină. Se va întinde bine, cu ajutorul unui sucitor.
Pasul 7: Se încinge cuptorul la 180 de grade.
Pasul 8: Din aluat se vor tăia tot felul de forme.
Pasul 8: Se vor pune fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt. Tava se va suci în cuptor la fiecare 5-6 minute, astfel încât acestea să se poată coace uniform. Se vor ține la cuptor până când vor deveni aurii.
Pasul 9: Le veți scoate din cuptor și le veți lăsa să se răcorească treptat.
Pasul 10: Ocupați-vă de glazura de zahăr. După ce o veți obține din ingredientele menționate mai sus (pe care le veți mixa timp de 5 minute), veți putea să o porționați și să adăugați în ea coloranți de diverse culori. Puteți să o puneți în pungi și să o păstrați în frigider.
Pasul 11: Când vă hotărâți să decorați fursecurile, pur și simplu veți lua glazura dorită și, cu ajutorul unui dispozitiv special de ornat, le veți putea împodobi ca de sărbătoare.
Fursecuri trase în ciocolată, cu marzipan
Impresionați-vă oaspeții cu niște fursecuri de Crăciun cu totul speciale, care o să încânte nu numai prin aspect, ci și prin aroma deosebită.
Ingrediente pentru cca.40 de bucăți de Fursecuri trase în ciocolată, cu marzipan
200 g nuci tocate
500 g ciocolată de menaj
70 g unt
200 g marzipan
2 albușuri de ou
150 g zahăr pudră
3 linguri cacao
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
Pentru decor: glazură de zahăr
Ingrediente pentru glazura de zahăr:
4 căni de zahăr pudră
2 albușuri
2 lingurițe zeamă de lămâie
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Fursecurile trase în ciocolată:
Pasul 1: Se prăjesc nucile și se lasă să se răcească.
Pasul 2: Se topesc în bain-marie 100 g ciocolată de menaj, alături de unt.
Pasul 3: Încingeți cuptorul la 165 de grade.
Pasul 4: Se taie cubulețe masa de marzipan și se înglobează pe rând albușurile. Se adaugă apoi zahărul pudră, cacao și scorțișoară. Se frământă un aluat.
Pasul 5: Întindeți bine aluatul și tăiați, cu o formă rotundă (cu diametru de 4-6 cm) discuri.
Pasul 6: Discurile se așează pe tăvi tapetate cu hîrtie de copt, la distanță unele de altele. Se coc timp de aproximativ 15 minute.
Pasul 7: Se scot din cuptor și se lasă să se răcească treptat.
Pasul 8: Se topește restul de ciocolată și se vor cufunda în ea, cât este caldă, discurile.
Pasul 9: Se lasă glazura la întărit.
Pasul 10: Preparați glazura de zahăr, după cum urmează: mixați zahărul pudră, albușul și zeama de lămâie.
Pasul 11: Cu un dispozitiv pentru ornat sau cu o scobitoare veți face pe fursecuri niște fulgi de nea din glazură, dar numai după ce glazura de ciocolată de pe ele s-a întărit bine.
Voi mai știți și alte rețete de fursecuri de Crăciun, care să fie nu numai gustoase, ci și foarte frumoase?
Surse:
www.bhg.com; www.youtube.com; www.facebook.com
Surse poze:
www.facebook.com; www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!