- Timp preparare:
- 20-60 minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Fursecuri de casa, Iarna, Fructe, Fursecuri, Lactate, Prajituri, Oua, Torturi, Cereale, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Briose, Torturi cu fructe, Torturi festive, Torturi de casa, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Faina, Gustoase, Deosebite, 1-2 porții
Implică-ți copilul în ceea ce se poate numi cea mai inimoasă sărbătoare, Ziua Îndrăgostiților și pregătiți împreună rețete de Sfântul Valentin care să aducă dragostea în casă. Aveți posibilitatea de a vă bucura de timp suplimentar de calitate pur și simplu pregătind ceva bun ca să le faceți o surpriză celor dragi. Găsești mai jos pentru a găsi un plus de inspirație în rețetele de Sfântul Valentin, care cu siguranță vor ajunge în topul preferințelor voastre, dorindu-vă să le preparați adesea, nu numai cu ocazia acestei sărbători.
Mic dejun pentru îndrăgostiți
Ce poate fi mai plăcut decât să surprinzi pe cineva drag cu un mic dejun dominat de simbolul iubirii? Următorul preparat merită inclus în rândul rețetelor pentru Sfântul Valentin întrucât nu este doar foarte aspectuos, ci și hrănitor și foarte apetisant.
Ingrediente pentru 2 porții de Mic dejun pentru îndrăgostiți
- 2 cârnați subțiri și lungi
- 2 ouă
- ulei de măsline
- sare, piper
- diferite legume pentru decor (roșii, măsline, pătrunjel etc.)
Timp de preparare: 15-20 de minute
Cum procedezi:
- Începe prin a tăia fiecare dintre cârnați pe lung, lăsând neatinsă o suprafață de aprox. 2 cm pe una dintre părți. Cârnații trebuie să fie suficient de lungi cât să poți forma din ei o inimă
- Ia capetele de la fiecare cârnat în parte și adu-le împreună pentru a da o formă de inimă. Unește capetele cu ajutorul unor scobitori
- Pune câteva picături de ulei de măsline într-o tigaie non-aderentă și pune acolo ambele inimi din cârnat pentru a se rumeni cât mai bine
- Ia câte un ou și sparge-le cu grijă pentru a ajunge chiar în mijlocul inimilor din cârnat
- Folosește-te de o spatulă pentru a presa ușor formele de inimă din cârnat pentru ca acestea să nu se desprindă
- Poți pune sare pe ouă și lasă-le să se rumenească bine
- După ce cârnații și ouăle sunt gata, scoate-le cu grijă din tigaie și aranjează-le pe farfurie inspirându-te și din imaginea de mai sus. Poți să adaugi pe ouă și piper
Cina de Ziua Îndrăgostiților
Mini-pizzele în formă de inimioare nu vor fi de interes doar ca rețetă de Sfântul Valentin, ci vor fi binevenite oricând vă este poftă de ceva bun. Antrenează-ți și copilul în pregătirea lor pentru a-l stimula să devină mai îndemânatic și mai atent la detalii.
Ingrediente pentru 4 mini-pizza în formă de inimioară:
- 300-400 g aluat pentru pizza
- 250 g suc de roșii
- câteva feliuțe de salam uscat tip pepperoni
- 100 g brânză mozzarella rasă
Timp de preparare: 35 de minute
Cum procedezi:
- Încinge cuptorul la 200 de grade
- Pregătește o hârtie de copt cu dimensiunile de aprox. 37X25 cm
- Vei întinde aluatul pe suprafața de lucru și vei tăia 4 dreptunghiuri
- Cu ajutorul unui cuțit pentru pizza sau a unui cutter vei încerca să decupezi 4 inimi
- Vei distribui sucul de roșii pe fiecare inimioară de aluat, vei pune pe ele și câte 4-6 feliuțe de salan și aprox.2 linguri de brânză Mozzarella
- Pune inimioarele pe hârtia de copt și dă-le la cuptor până când atât ele, cât și ingredientele de pe ele se vor rumeni bine
Tort de Ziua Îndrăgostiților
Întrucât această zi merită celebrată așa cum se cuvine, nu vei greși dacă vei prepara un tort. Următoarea rețetă de tort pentru Sfântul Valentin este o alegere inspirată nu numai pentru că va duce la crearea unui preparat spectaculos, ci și pentru că îți permite să-ți implici adesea micuțul în pregătirea lui (de exemplu, acesta poate să spele fructele pentru decor, le poate așeza pe tort, poate să pună frișca pe blaturi etc.). Nu uita că vei câștiga timp prețios dacă veți pregăti bezelele cu o seară înainte!
Ingrediente pentru Tortul de Ziua Îndrăgostiților
Pentru blaturi:
- 250 g unt la temperatura camerei
- 1 cană și 1/4 zahăr
- 4-5 ouă
- 1/4 cană plus 1 lingură lapte
- 1 cană și 3/4 făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 250 ml frișcă vegetală (pentru a lucra mai ușor, alege frișca la tub)
Pentru bezele:
- 4 albușuri
- 280 g zahăr tos
- 1 lingură zeamă de lămâie
- esență de vanilie
Pentru decor: fructe de pădure asortate (cam 2 căni)
Timp de preparare (fără prepararea bezelelor): 50-60 de minute
Cum procedezi pentru prepararea blaturilor:
- Vei unge cu unt 2 forme de tort cu diametru de aproximativ 16-18 cm
- Vei amesteca bine untul și zahărul
- Vei bate ouăle
- Vei amesteca făina cu praful de copt și cu sarea și le vei adăuga peste ouă
- Amestecul format din ouă și făină va fi adăugat peste cel format din unt și zahăr
- Vei adăuga peste aluatul obținut laptele și vei amesteca bine
- Aluatul va fi pus în forme și îl vei da la copt pentru aproximativ 30-35 de minute
- După ce se răcește, îl vei diviza în 2 blaturi decupate în formă de inimă
Cum procedezi pentru bezele:
- Vei pune albușurile de ou într-un vas smălțuit de aprox. 2 l
- Le vei bate bine
- Vei adăuga zahărul și zeama de lămâie și vei bate bine albușurile până când se întăresc bine
- Le vei bate apoi încă 10 minute pe un vas cu apă clocotită, după care se va lua de pe foc și se va continua baterea pentru alte aprox. 5 minute
- Vei pune hârtie de copt pe dosul a 2-3 tăvi unse cu margarină sau cu unt
- Vei pune compoziția de bezele într-un dispozitiv special pentru ornare și se vor realiza grămăjoare de albuș care să fie cam cât o nucă de mari
- Vei apăsa dispozitivul de ornare
- Bezelele vor fi distribuite în tăvi cam la 2 cm unele de altele
- Vor fi coapte la foc mic, cu ușa cuptorului deschisă
- După 1/4 oră vei întoarce invers tava pentru ca bezelele să se coacă uniform
Cum asamblezi tortul:
- Vei pune între cele două blaturi frișcă, apăsând ușor pentru ca blaturile să se fixeze bine
- Pe blatul de sus veți pune, alături de frișcă, bezele și fructe de pădure, așezând-le așa cum doriți
Deserturi de Valentine’s Day
Dacă vreți să oferiți un cadou dulce și gustos de Ziua Îndrăgostiților, orientați-vă spre rețeta de Sfântul Valentin de mai jos. Este vorba despre bomboane de ciocolată homemade, care au o irezistibilă aromă de zmeură.
Ingrediente pentru 20 de bucăți Deserturi Valentine’s Day:
- 1 cană chips-uri de ciocolată neagră
- 2 lingurițe ulei de cocos
- 1 linguriță aromă de zmeură
Timp de preparare: aprox.40 de minute
Cum procedezi:
- Vei pune chips-urile de ciocolată și uleiul de cocos într-un vas special și le vei lăsa să se topească în cuptorul cu microunde. Pentru ca acestea să se topească bine le vei lăsa la cuptor cam 3-5 runde, de câte 30 de secunde, interval în care vei amesteca bine
- După ce a rezultat o cremă de ciocolată, vei turna peste ea aroma de zmeură, amestecând iar
- Veți lua forme de inimioară de silicon, le veți așeza pe hârtie de copt și, folosindu-vă de un dispozitiv pentru ornarea prăjiturilor, veți turna crema de ciocolată
- Formele de inimioară pline cu ciocolată vor fi date la frigider cam 30 de minute pentru a se întări suficient cât să puteți scoate de acolo bombonelele formate
Prăjituri de Sfântul Valentin
Inimioare crocante, aromate și minunat decorate abia așteaptă să fie plămădite de mânuțe pricepute. Folosește-te de această rețetă simplă de fursecuri de Sfântul Valentin pentru a-i face o plăcere copilului tău. Ca să lucrați mai rapid, apelați la creioane cu glazură pentru decor și lăsați-vă imaginația să zburde!
Ingrediente pentru 20 de Prăjituri de Sfântul Valentin:
- 3 căni făină
- 1 linguriță praf copt
- 1 praf sare
- 220 g unt la temperatura camerei
- 1 cană zahăr
- 1 ou mare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/2 linguriță extract de migdale
Timp de preparare: aprox. 30 de minute
Cum procedezi:
- Vei bate untul cu un mixer, mai întâi la viteză mare (cam 1 minut). Vei reduce viteza mixerului și vei adăuga peste unt zahăr, continuând să mixezi, la o viteză medie, cam 3 minute
- Peste unt și zahăr vei adăuga oul, continuând să mixezi
- Peste amestecul obținut anterior vei adăuga treptat și făina, amestecând la viteză mică până când vei obține un aluat omogen
- Vei lua aluatul și îl vei frământa câteva minute,. după care îl vei lăsa la frigider cam 30 de minute
- Vei scoate aluatul de la frigider, îl vei întinde și apoi vei tăia cu forme de inimă fursecuri care să fie cam de 7,5 cm.
- Vei decupa formele și le vei pune într-o hârtie tapetată cu hârtie de copt
- Le vei da la cuptor pentru aproximativ 10-13 minute
- După ce inimioarele de aluat se răcesc, le veți decora cu glazură
Brioșe de Ziua Îndrăgostiților
Următoarea rețetă de brioșe nu este doar o rețetă de Sfântul Valentin, ci una care poate fi pregătită ori de câte ori vreți ceva dulce și parfumat. Dar ca să vă pregătiți așa cum se cuvine de Ziua Îndrăgostiților, mizați și pe un decor cât mai sugestiv, dominat de inimioare.
Ingrediente pentru 12 Brioșe de Ziua Îndrăgostiților:
Ingrediente pentru brioșe:
- 180 g unt la temperatura camerei
- 180 g zahăr fin
- 180 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 3-4 linguri lapte
- 2 ouă
- 150 g zmeură
Timp de preparare: 30-40 minute
Ingrediente pentru cremă:
- 125 g unt la temperatura camerei
- 250 g zahăr pudră
- 1 lingură lapte
- 1 picătură colorant alimentar roșu
Cum procedezi:
- Vei încinge cuptoru la 180 de grade
- Pregătește 12 forme de brioșe și tapetează-le cu hârtie de copt
- Vei pune la un loc toate ingredientele pentru brioșe (în afară de zmeură) într-un vas și le vei amesteca ajutându-te de un mixer. Dacă ți se pare că aluatul rezultat e prea tare, poți să mai adaugi lapte
- Vei pune câte o linguriță de aluat în formele de brioșe, apoi vei adăuga 2-3 fructe (zmeură) și după aceea iar vei pune aluat. Vei proceda la fel pentru toate brioșele
- Vei da brioșele la cuptor 15-20 minute și apoi le vei lăsa la răcit
- Vei bate untul pentru cremă, iar după aceea vei adăuga zahărul, amestecând aprox. 5 minute
- Vei adăuga peste ele laptele și colorantul alimentar
- Vei pune crema rezultată într-un dispozitiv de ornare a prăjiturilor și vei orna fiecare brioșă în parte. Pentru a le decora, folosește-te de orice fel de inimioare
Citește și: Idei culinare de Sfântul Valentin
Surse: bbc.co.uk, cleaneatingkitchen.com, momlovesbaking.com, pillsburry.com, pulse.com
Sursă poză principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!