- Iahnie de fasole cu afumătură
- Ingrediente pentru 4 porții de Iahnie de fasole cu afumătură
- Fasole scăzută cu cârnați de curcan
- Ingrediente pentru 4 porții de Fasole scăzută cu cârnați de curcan
- Cum se prepară Fasolea scăzută cu cârnați de curcan
- Fasole roșie cu scăricică de porc
- Ingrediente pentru 4-5 porții de Fasole roșie cu scăricică de porc
- Cum se prepară Fasolea roșie cu scăricică de porc
- Fasole pestriță cu ardei kapia și carne de vită
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Fasole pestriță cu ardei kapia și carne de vită
- Cum se prepară Fasole pestriță cu ardei kapia și carne de vită
- Fasole bătută, cu usturoi și curry
- Ingrediente pentru 6 porții de Fasole bătută, cu usturoi și curry
- Cum se prepară Fasolea bătută, cu usturoi și curry
- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu fasole, Mancaruri gustoase, Iarna, Fasole boabe, Carne, Fasole, Legume, Mancaruri, Romanesti, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- fasole boabe de diverse feluri, alte legume, produse din carne, verdeata, mirodenii, ulei
Iahnie de fasole cu afumătură
Iahnia de fasole este o rețetă tradițională românească, binevenită, desigur, la sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. O puteți servi simplă sau cu diverse murături!
Ingrediente pentru 4 porții de Iahnie de fasole cu afumătură
300 g fasole boabe
300 g afumătură
1 morcov
2 cepe mari
10 boabe piper
1-2 foi de dafin
2 linguri bulion
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 1 oră- 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Iahnia de fasole cu afumătură
Pasul 1: Se pune fasolea la fiert și se schimbă apa (cam de 2 ori).
Pasul 2: Ceapa va fi tocată mărunt, la fel și morcovul.
Pasul 3: Afumătura se taie bucățele.
Pasul 4: Se pune uleiul la încins și se pun la călit ceapa.
Pasul 5: Când apa se schimbă, după ce fasolea a dat în fiert, se adaugă morcovul, ceapa, afumătura, foile de dafin, piperul, sarea.
Pasul 6: Când este aproape gata, se adaugă și bulionul și verdeața.
Fasole scăzută cu cârnați de curcan
Datorită cârnaților de curcan, această rețetă de fasole tradițională de 1 Decembrie va căpăta o savoare specială. În plus, gustul deosebit va fi conferit și de legumele pasate și de dafin.
Ingrediente pentru 4 porții de Fasole scăzută cu cârnați de curcan
500 g fasole boabe
500 g cârnați de curcan
1 țelină mică
1 morcov mare
3 cepe
1 ardei gras roșu
1 lingură bulion
ulei
sare și piper
1 foaie de dafin
Timp de preparare: 90 de minute
Cum se prepară Fasolea scăzută cu cârnați de curcan
Pasul 1: Fasolea se pune la fiert, schimbând apa cam de 2 ori. Alături de ea se vor fierbe și țelina și morcovul.
Pasul 2: De la fierberea fasolei se păstrează o cană de zeamă.
Pasul 3: După ce este bine fiartă, fasolea se va scurge.
Pasul 4: Cepele se toacă, ardeiul gras se taie cubulețe.
Pasul 5: Cepele și ardeiul se pun la călit. Se pune un capac deasupra lor și se lasă cam 10 minute, adăugându-se apă.
Pasul 6: Țelina și morcovul fierte se vor pasa.
Pasul 7: Peste ceapă și ardei se adaugă fasolea, legumele pasate, bulionul, foaia de dafin.
Pasul 8: Cârnații se prăjesc. Se adaugă peste fasole.
Fasole roșie cu scăricică de porc
Fasolea roșie este foarte sănătoasă datorită conținutului de antioxidanți. Dacă vom adăuga alături de ea scăricică de porc, vom putea obține o rețetă deosebită, binevenită la masa de sărbătoare de 1 Decembrie.
Ingrediente pentru 4-5 porții de Fasole roșie cu scăricică de porc
500 g fasole boabe roșii
1 bucată scăricică porc
1 ceapă mare
100 ml suc de roșii
1 linguriță coriandru boabe
2 lingurițe paprika afumată
1/2 linguriță cimbru
2 linguri vegeta
1/4 linguriță de chimen
sare de mare
ulei
Timp de preparare: 90 de minute
Cum se prepară Fasolea roșie cu scăricică de porc
Pasul 1: Pune fasolea la fiert. Schimbă apa de câteva ori. Lasă la fiert până e aproape fiartă, dar nu de tot, să nu fie foarte moale.
Pasul 2: Scăricica de porc va fi tăiată bucățele și pusă într-un castron cu puțin ulei, cu boabele de coriandru, cu paprika afumată, cu puțină sare de mare. O vei lăsa la marinat și o vei pune la fiert până când fasolea e aproape gata.
Pasul 3: După ce ai tocat ceapa, o vei pune la călit. Apoi vei adăuga peste ea fasolea, sucul de roșii, vegeta, cimbrul și chimenul. Vei lăsa la fier, la foc mic.
Pasul 4: Scăricica va fi prăjită pe ambele părți.
Pasul 5: Când fasolea e gata scăzută vei adăuga peste ea scăricica și vei mai lăsa pe foc .
Fasole pestriță cu ardei kapia și carne de vită
Carnea de vită va transforma această rețetă într-un fel de mâncare mai ușor. Ardeiul kapia va conferi o aromă specială, armonizându-se cu gustul celorlalte legume.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Fasole pestriță cu ardei kapia și carne de vită
600 g fasole pestriță
600 g carne de vită
1 kg ardei kapia
3 cepe
1 țelină
1 păstârnac
1 morcov
sare și piper
opțional:verdeață (pătrunjel)
Timp de preparare: 90 de minute
Cum se prepară Fasole pestriță cu ardei kapia și carne de vită
Pasul 1: Fasolea se pune la fiert, schimbând apa cam de 2 ori. Alături de ea se vor fierbe o ceapă, țelina și morcovul. Apoi le vei pasa.
Pasul 2: Carnea de vită se taie bucățele.
Pasul 3: Se coace ardeiul kapia și se curăță. Se lasă la scurs. După aceea ardeiul se va tăia bucățele.
Pasul 4: Carnea se pune la fiert.
Pasul 5: În tigaie se pune ulei și se pun 2 cepe tocate mărunt.
Pasul 6: Când ceapa este rumenită, începe să pui peste ea zeamă de carne, fasole fiartă, ardeiul kapia, legumele pasate (țelina, morcovul, ceapa fiartă), sare și piper. Lasă-le să se gătească, la foc mic.
Pasul 7: Când legumele și carnea s-au frăgezit, poți să adaugi și verdeața, tocată mărunt.
Fasole bătută, cu usturoi și curry
Fasolea bătută este o rețetă tradițională, ce nu trebuie să lipsească de 1 Decembrie. Pentru a-i conferi un gust mai deosebit, nu vă feriți să utilizați praf de curry.
Ingrediente pentru 6 porții de Fasole bătută, cu usturoi și curry
600 g fasole boabe (albă)
1 morcov
1 păstârnac
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
100-150 ml ulei
sare și piper
praf de curry
Timp de preparare: 90 de minute
Cum se prepară Fasolea bătută, cu usturoi și curry
Pasul 1: Fasolea se spală și se pune la fiert alături de morcov, păstârnac și ceapă.
Pasul 2: Fasolea se scurge bine.
Pasul 3: Fasolea se va pune în blender, alături de usturoi și se pasează până se obține o pastă omogenă.
Pasul 4: Peste pasta de fasole se adaugă sare, piper și ulei.
Pasul 5: Peste fasolea bătută se pune praf de curry, după gust.
Surse poze:
www.facebook.com; www.instagram.com; www.morguefile.com; www.pixabay.com; www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!