- Reîncălzirea pizzei
- Sare absorbită de cartof
- Curățarea blender-ului în doar câteva secunde
- Verdețuri congelate
- Taie plăcinta fierbinte cu un cuțit la fel de fierbinte
- Brânză proaspătă în hârtie
- Oale curățate cu bicarbonat de sodiu
- Citrice la temperatura camerei
- Cuburi de vin pentru gătit
- Kiwi curățat cu lingurița
- Timp preparare:
- 10 minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Iarna, Primavara, Vara, Toamna
În bucătărie, ca și în oricare alt domeniu, trebuie aleasă calea cea mai simplă și sigură spre succes. Se întâmplă ca aceasta să fie presărată cu ceva trucuri, care fac călătoria mult mai ușoară și palpitantă. Prin urmare, dacă vrei să ai parte de timp scurt și eficient petrecut în bucătărie, trebuie să-ți notezi următoarele trucuri de-a dreptul geniale.
Reîncălzirea pizzei
Se întâmplă uneori să rămână câteva felii de pizza din ziua trecută, de care pur și simplu nu merită să te desparți. Astfel, pentru a te bucura de un miros ca proaspăt scos din cuptor și un gust încă la fel de delicios, folosește o tigaie încinsă în locul cuptorului cu microunde.
Sare absorbită de cartof
Până și celor mai experimentați bucătari li se întâmplă să adauge prea multă sare în supă. Deci, ți se poate întâmpla și ție. Pentru a salva mâncarea, tot ce trebuie să faci este să cureți un cartof și să-l introduci în oala cu supă și să lași totul la fert în continuare. Amidonul din cartof joacă rolul de absorbant natural, astfel că la final, vei avea parte de o supă delicioasă, fără ca cineva să știe ce s-a întâmplat.
Curățarea blender-ului în doar câteva secunde
Mașinăriile inteligente din bucătărie sunt cele mai bune invenții care au putut apărea de-a lungul timpului. Cu toții suntem de acord la acest capitol. Însă, din nefericire, pe cât sunt de folositori, pe atât de dificil de curățat se dovedesc a fi. Nu și de acum înainte. Poți curăța blender-ul în mai puțin de un minut, adăugând apă și detergent în vas și pornind mașinuța minune. Poți repeta aceasta manevră ori de câte ori este nevoie, doar cu apă pentru a te asigura că nu a rămas nicio urmă de detergent, după care pui piesele la uscat.
Verdețuri congelate
Niciun fel de mâncare nu este complet fără prezența câtorva ierburi aromate. Vara le avem tot timpul la îndemână, însă în sezonul rece nu avem parte de ele proaspete. Există însă o metodă prin care le poți congela și păstra gustul inconfundabil în același timp. Trebuie doar să le tai și să le amesteci cu puțin ulei de măsline, după care să torni compoziția rezultată într-o tăviță/pungă pentru gheață. Bagi totul la congelator și le poți folosi cu încredere ori de câte ori vei avea nevoie.
Taie plăcinta fierbinte cu un cuțit la fel de fierbinte
De câte ori nu s-a întâmplat să nu mai ai răbdare să se răcească plăcinta proaspăt scoasă din cuptor? Vrei să o tai dar nu reușești decât să-i strici forma și să faci ca umplutura să evadeze. Avem o soluție și pentru această problemă. Trebuie doar să pui lama cuțitului într-un jet de apă de fierbinte pentru câteva secunde și abia apoi să secționezi dulcele.
Brânză proaspătă în hârtie
Un alt truc foarte util în bucătărie este depozitarea alimentelor. Trebuie să ai mereu grijă ca acesta să se mențină proaspete și pentru asta ai nevoie de pungi de hârtie și nu de plastic. Cele din urmă nu fac decât ca alimentul să transpire și să capete un miros neplăcut. Astfel, este indicat să optezi pentru hârtie atunci când împachetezi brânza, pentru ca aceasta să-și păstreze aroma și să nu emane mirosuri neplăcute în frigider.
Oale curățate cu bicarbonat de sodiu
Îți place să gătești și adori să faci cele mai sofisticate combinații însă nu poți spune același lucru și despre spălatul vaselor. Este în regulă, nu toată lumea este fan frecat tigăi și oale pline de grăsime și mâncare uscată. Însă această sarcină atât de neplăcută poate fi mult mai simplă printr-un mic truc. Tot ce trebuie să faci este să adaugi 2 sau 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu în oala murdară, să pui apă peste și să o lași să fiarbă. Vei vedea cum murdăria este mult mai ușor de îndepărtat, iar oala va avea un miros proaspăt, indiferent de felul de mâncare pe care l-ai preparat.
Citrice la temperatura camerei
Tot la capitolul depozitat, trebuie să ai în vedere și menținerea proprietăților alimentelor. Cum ar fi, de exemplu, citricele. Acestea trebuie menținute la temperatura camerei, nicidecum în frigider. De ce? Pentru a proteja dozele de vitamina C, care supuse unor temperature scăzute ar putea fi distruse.
Cuburi de vin pentru gătit
Nimic nu se irosește în bucătărie, nici măcar vinul rămas pe fundul sticlei. Îl poți turna în pungă/tăviță pentru congelator și îl lași la înghețat. Astfel, vei face mai mult spațiu în frigider, iar cubulețele de vin le poți folosi la gătit fiind.
Kiwi curățat cu lingurița
Te-ai întrebat mereu cum poți curăța un kiwi astfel încât să păstrezi cât mai multă pulpă din fruct? Acum ai metoda! Trebuie să tai ambele capete, după care să introduci o linguriță cât mai aproape de piele și să faci o mișcare circulară de-a lungul ei. Astfel, vei obține un kiwi perfect curățat și numai bun de savurat!
Surse: brightside.me, laughingcolors.in, thekitchn.com.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!