- Rețetă cu vișine - Cheesecake la pahar
- Ingrediente pentru 3 porții de Cheesecake la pahar
- Cum se prepară Cheesecake la pahar
- Desert cu caise - Găluște umplute cu caise
- Ingrediente pentru 4 porții de Găluște umplute cu caise
- Cum se prepară Găluștele umplute cu caise
- Desert pe bază de zmeură - Clafoutis cu zmeură
- Ingrediente pentru 4 porții de Clafoutis cu zmeură
- Cum se prepară Clafoutis cu zmeură
- Desert cu pepene galben - Sorbet
- Ingrediente pentru 4-5 porții de Sorbet
- Cum se prepară Sorbetul de pepene galben
- Rețetă cu piersici - Piersici pe grătar, cu cremă de Mascarpone
- Cum se prepară Piersici pe grătar, cu cremă de Mascarpone
- Rețetă cu nectarine - Plăcintă rustică cu nectarine
- Ingrediente pentru 1 Plăcintă rustică cu nectarine
- Cum se prepară Plăcinta rustică cu nectarine
- Rețetă cu afine - Chec cu afine
- Ingrediente pentru 1 Chec cu afine
- Cum se prepară Checul cu afine
- Desert cu mure - Înghețată de mure
- Ingrediente pentru 4-5 porții de Înghețată de mure
- Cum se prepară Înghețata de mure
- Desert de vară - Brioșe cu cacao și coacăze roșii
- Ingrediente pentru 12 Brioșe cu cacao și coacăze roșii
- Cum se prepară Brioșe cu cacao și coacăze roșii
- Rețetă pe bază de pepene roșu - Popsicles
- Ingrediente pentru 8 Popsicles din pepene roșu
- Cum se prepară Popsicles din pepene roșu
- Timp preparare:
- 15-60 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Fara foc, Caise, Visine, Piersici, Zmeura, Pepene, Afine, Mure, Vara, Fructe, Inghetate, Placinte, Prajituri, Placinte cu fructe, Prajituri cu fructe, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- diverse fructe de vara, oua, diverse produse lactate, faina, mirodenii
Rețetă cu vișine - Cheesecake la pahar
Dacă vreți să vă bucurați de gustul dulce-agrișor al vișinelor, încearcă să le incluzi într-un desert precum acela de mai jos. Acesta nu necesită coacere și vă poate oferi inclusiv savoarea inegalabilă a unui cheesecake.
Ingrediente pentru 3 porții de Cheesecake la pahar
200 g vișine
1 borcan gem de vișine
250 g cremă de brânză dulce
1 cană frișcă
6 linguri unt topit
1 cană și jumătate de biscuiți digestivi
1/4 cană zahăr
1 linguriță esență de vanilie
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Cheesecake la pahar
Pasul 1: Biscuiții vor fi sfărâmați
Pasul 2: Vei scoate sâmburii vișinelor și le vei spăla
Pasul 3: Untul va fi lăsat să se topească
Pasul 4: Vei amesteca untul cu biscuiții. Se va forma o pastă, pe care o vei distribui, în mod egal, în partea inferioară a fiecărui pahar
Pasul 5: Vei bate bine frișca
Pasul 6: Peste brânza dulce vei pune zahărul și esența de vanilie. Le vei amesteca bine
Pasul 7: Vei adăuga amestecul pe bază de brânză dulce peste frișcă. Le vei amesteca iar
Pasul 8: Vei așeza vișinele, distribuite în mod egal, peste biscuiții din fiecare pahar.
Pasul 9: Peste fructe vei așeza crema cu frișcă și cu brânză dulce.
Pasul 10: Adaugă, în fiecare pahar, peste crema de frișcă și puțin gem de vișine
Pasul 11: Vei finisa bine crema din pahare și poți să mai decorezi cu biscuiți sfărâmați. Vei pune desertul la rece.
Desert cu caise - Găluște umplute cu caise
Pentru cine adoră deserturile mai consistente, următoarea variantă este o alegere numai bună. Găluștele cu diverse umpluturi sunt specifice bucătăriei din Europa Centrală și de Est, iar vara este momentul perfect să le umpli cu caise moi și parfumate.
Ingrediente pentru 4 porții de Găluște umplute cu caise
16 caise
1 kg de cartofi albi
250 g făină
3 ouă
200 g unt
150 g pesmet
100 g zahăr
sare
scorțișoară
Timp de preparare: 35 de minute
Cum se prepară Găluștele umplute cu caise
Pasul 1: Vei curăța cartofii și îi vei pune la fiert, până când devin suficient de moi pentru a-i zdrobi cu furculița
Pasul 2: Cartofii vor fi curățați, zbrobiți cu furculița. Pune peste ei făina, dar și jumătate din cantitatea de unt.
Pasul 3: Vei amesteca bine cartofii și vei forma un fel de „salam", pe care îl vei împărți în bucăți de 12 cm.
Pasul 4: Din cartofi vei forma câte un pătrățel în care vei închide câte o caisă fără sâmbure
Pasul 5: Vei forma câte o bilă din cartofi și caise
Pasul 6: Vei pune găluștele la fiert, alături de un vârf de sare
Pasul 7: Restul de unt va fi pus într-o tigaie alături de pesmet. Pesmetul va fi rumenit
Pasul 8: Găluștele vor fi date prin pesmetul cu unt, apoi prin zahăr. Poți să le pui pe deasupra și scorțișoară
Desert pe bază de zmeură - Clafoutis cu zmeură
Clafoutis este o rețetă originară din Franța, care poate fi preparată cu tot felul de fructe.Profită de sezonul zmeurei pentru a pregăti un desert ce poate fi pe placul întregii familii.
Ingrediente pentru 4 porții de Clafoutis cu zmeură
300 g zmeură
1 cană făină
80 g zahăr
2 ouă
3 linguri unt
100 ml lapte
coaja de la 1 lămâie
1 vârf de sare
zahăr pudră (pentru ornat)
Timp de preparare: 50 de minute
Cum se prepară Clafoutis cu zmeură
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Vei unge cu unt o tavă rotundă
Pasul 3: Vei pune la un loc făina, zahărul și sarea. Peste ele vei adăuga ouăle, untul și coaja de lămâie.
Pasul 4: Nu uita să pui peste acest amestec și laptele. Vei amesteca iar, cam 3 minute, până când vei obține un aluat
Pasul 5: Vei spăla bine zmeura
Pasul 6: Vei pune aluatul în tavă și pe deasupra vei pune zmeura
Pasul 7: Prăjitura va fi dată la cuptor pentru 30 de minute
Pasul 8: Vei lăsa la răcit și vei orna Clafoutis cu zahăr pudră.
Desert cu pepene galben - Sorbet
Pentru zilele toride de vară, răcoriți-vă cu un sorbet cu o aromă specială: cea de pepene galben. Secretul reușitei va fi să ai un pepene galben cât mai bine copt.
Ingrediente pentru 4-5 porții de Sorbet
5 căni de miez de pepene galben
2/3 cană zahăr
1/2 cană apă
1/4 cană zeamă de lămâie
1 linguriță coajă de lămâie
2 linguri sirop de porumb
un vârf de sare
Timp de preparare: 25- 30 de minute
Cum se prepară Sorbetul de pepene galben
Pasul 1: Pepenele va fi pus în blender
Pasul 2: Vei pune laolaltă apa, zahărul și coaja de lămâie. Vei lăsa pe foc (mediu) până când va fierbe. Vei lăsa la răcit.
Pasul 3: Vei strecura coaja de lămâie
Pasul 4: Combină siropul acesta, cu zeama de lămâie, cu siropul de porumb și cu sarea.
Pasul 5: Noua combinație va fi pusă alături de pepenele galben. Va trebui să amesteci până când se va forma o cremă
Pasul 6: Vei pune crema de pepene în congelator.
Rețetă cu piersici - Piersici pe grătar, cu cremă de Mascarpone
Aroma îmbietoare a piersicilor este mereu asociată cu căldura verii. Poți să combini aceste fructe cu o cremă pe bază de brânză Mascarpone pentru a obține un desert simplu, dar care cucerește prin consistență și prin gustul de scorțișoară.
Ingrediente pentru 3 porții de Piersici pe grătar, cu cremă de Mascarpone
3 piersici
2 linguri unt
2 linguri miere
1/4 linguriță extract de vanilie
1 vârf de scorțișoară
120 g brânză Mascarpone
1 lingură și jumătate de miere
3 linguri smântână
Timp de preparare: 25 de minute
Cum se prepară Piersici pe grătar, cu cremă de Mascarpone
Pasul 1: Vei pune laolaltă brânza Mascarpone, 1 lingură și jumătate de miere și smântâna.
Pasul 2: Untul va fi pus la topit într-o tigaie și, pe măsură ce se topește, vei pune peste el extract de vanilie și cele 3 linguri de miere. Amestecă bine
Pasul 3: Piersicile vor fi spălate, tăiate pe jumătate și le vei îndepărta sâmburele
Pasul 4: Vei unge piersicile cu amestecul de unt și miere
Pasul 5: Pe o tigaie specială pentru grătar vei pune jumătățile de piersici, cu fața dată cu jumătate din amestecul cu unt unt în jos. Le vei lăsa să se rumenească pentru aproximativ 5 minute
Pasul 6: Ve lua piersicile de pe grătar și le vei da cu unt și pe cealaltă parte. Le vei mai lăsa să se rumenească și pe această parte
Pasul 7: Vei pune peste piersici brânză Mascarpone, dar și scorțișoară.
Rețetă cu nectarine - Plăcintă rustică cu nectarine
Înlocuitoare de succes ale piersicilor, acestea pot fi mai parfumate și mai fragede. Le puteți folosi în numeroase deserturi de vară. De exemplu, o plăcintă cu nectarine vă va oferi din plin aromă și consistență, fiind ideală pentru orice moment din zi.
Ingrediente pentru 1 Plăcintă rustică cu nectarine
1 foaie aluat gata preparat
6-7 nectarine
1 ou
1/4 cană zahăr
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță-1 linguriță cimbrișor tocat
2 linguri unt
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Plăcinta rustică cu nectarine
Pasul 1: Vei împărți aluatul pe jumătate
Pasul 2: Vei pune laolaltă nectarinele feliate, zahărul, cimbrișorul, scorțișoara
Pasul 3: Fiecare jumătate de aluat va fi pusă pe câte o bucată de hârtie de copt
Pasul 4: Jumătate din cantitatea de amestec cu nectarine va fi distribuită pe fiecare bucată de aluat (pe mijlocul acestora)
Pasul 5: Vei întinde unt pe fiecare jumătate de aluat cu nectarine
Pasul 6: Vei suprapune cele două bucăți de aluat și vei avea grijă ca marginile aluatului să lase la mijloc umplutura de nectarine
Pasul 7: Vei sparge oul, îl vei bate și vei pune în el puțină apă
Pasul 8: Vei întinde oul pe suprafața plăcintei și o vei da la cuptor pentru 20-25 de minute
Rețetă cu afine - Chec cu afine
Afinele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe ale verii, fiind foarte bogate în tot felul de nutrienți valoroși. De aceea, merită să le valorificăm și în cadrul unor rețete clasice, cum ar fi un simplu chec.
Ingrediente pentru 1 Chec cu afine
2 căni de afine
2 căni de făină
150 g zahăr
1 ou
2 lingurițe esență de vanilie
1/2 cană iaurt de băut
1/4 linguriță praf de copt
1/2 cană de unt
1 vârf de linguriță de sare
1/2 cană zahăr pudră
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Checul cu afine
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Pune împreună untul și zahărul și amestecă-le cu mixerul. Adaugă peste ele oul și esența de vanilie
Pasul 3: Într-un alt vas vei pune laolaltă făina, sarea și praful de copt
Pasul 4: Vei combina amestecul de făină cu cel cu ou, adăugând, treptat, și iaurtul de băut. Vei amesteca până când se va obține un aluat
Pasul 5: Adaugă în aluat și afinele.
Pasul 6: Vei turna aluatul într-o formă de chec și îl vei lăsa să se coacă pentru aproximativ 50 de minute
Desert cu mure - Înghețată de mure
Deși murele nu sunt printre cele mai băgate în seamă fructe ale verii, specialiștii ne recomandă să nu le excludem dacă vrem să avem parte de rețete cu o aromă cu totul specială. Printre asemenea deserturi se află și înghețata. Varianta de mai jos este ușor de făcut, o poți servi ca atare sau o poți pune și în cornet.
Ingrediente pentru 4-5 porții de Înghețată de mure
1 cană și 1/4 de mure bine coapte
1 cană smântână grasă
2 căni lapte
120 g cremă brânză dulce
1 cană zahăr
1 linguriță extract de vanilie
1 vârf de sare
Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară Înghețata de mure
Pasul 1: Într-un vas vei pune laolaltă laptele, smântâna și crema de brânză dulce. Le vei amesteca cu mixerul.
Pasul 2: Când vei obține o cremă, vei adăuga în ea zahărul, sarea și extractul de vanilie. Continuă să mai mixezi cam 1 minute
Pasul 3: Vei pune murele, bine spălate, peste cremă. Vei continua să mixezi
Pasul 4: Vei pune înghețata la congelator
Desert de vară - Brioșe cu cacao și coacăze roșii
Coacăzele roșii nu sunt foarte atrăgătoare ca atare, dar incluse într-un desert savuros se pot transforma și ele într-un „star" al verii. Prepară cu ele niște brioșe ce pot fi servite în orice moment al zilei și pot fi pe gustul celor mari, dar și al celor mici.
Ingrediente pentru 12 Brioșe cu cacao și coacăze roșii
1 cană coacăze roșii
2 căni făină integrală
1 cană suc de portocale
1/2 cană ulei
1/2 cană zahăr brun
1/4 linguriță praf de copt
1/2 cană cereale pe bază de ovăz
1/2 cană cacao
1/2 cană mini-chips-uri ciocolată
scorțișoară (1/2 linguriță)
1 vârf de sare
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Brioșe cu cacao și coacăze roșii
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Vei pune la un loc zahărul, uleiul, sucul de portocale și sarea.
Pasul 3: Separat, vei amesteca făina, praful de copt, cerealele, pudra de cacao și scorțișoara. Peste ele vei pune și mini-chips-urile de ciocolată și coacăzele.
Pasul 4: Ambele amestecuri vor fi puse laolaltă, având grijă ca fructele să se mențină cât mai întregi.
Pasul 5: Distribuie aluatul în forme de brioșe (formele ar trebui să fie umplute pe 3/4) și vei da tava la cuptor
Rețetă pe bază de pepene roșu - Popsicles
Pepenele roșu este unul dintre simbolurile verii și mereu așteptăm cu nerăbdare să ne delectăm consumându-l. Dacă vrei să te bucuri de această fructă zemoasă și dulce, pregătește o înghețată deosebit de răcoritoare, care va prinde oricând bine într-o zi caniculară.
Ingrediente pentru 8 Popsicles din pepene roșu
4 căni cu pepene roșu (cam 450 g miez)
1 lingură suc de lămâie verde
1 lingură de miere
Timp de preparare: 10-15 minute
Cum se prepară Popsicles din pepene roșu
Pasul 1: Miezul de pepene, sucul de lămâie și mierea se vor pune în blender. Va trebui să rezulte o cremă similară unui piure.
Pasul 2: Vei strecura bine acest amestec, astfel încât din el să se scurgă cât mai mult din partea mai fibroasă a pepenelui și să rămână cât mai mult suc
Pasul 3: Ceea ce va rămâne după strecurare va fi pus în forme pentru popsicles, alături de câte un bețișor special. Vei introduce micile înghețate la congelator.
Surse:
www.bunsinmyoven.com, www.countrycleaver.com, www.cookwithmanali.com,www.cookstr.com, www.delish.com, www.simplyrecipes.com, www.sweetspicykitchen.com, www.thelifejolie.com
Surse poze:
www.facebook.com, www.instagram.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!