- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu legume, Mancaruri de vinete, Mancaruri fara carne, Legume, Vinete, Mancaruri, Pranz, Cina, De post, Vegetariene
De ce ingrediente am nevoie pentru vinetele rusesti?
Desi lista de ingrediente pentru vinetele rusesti este ceva mai lunga, cu siguranta veti ajunge la concluzia ca rezultatul final merita efortul. Iata de ce ingredient veti avea nevoie:
3 vinete de marime medie
500 g de rosii
2 cepe
2 morcovi
3 ardei grasi
Patrunjel
O telina mica
Marar
O capatana de usturoi
2 linguri de ulei de masline
Cerealele preferate ale micutului tau
Cum se pregatesc vinetele rusesti?
Iata care sunt pasii pe care ii ai de urmat in cazul in care te hotarasti sa pregatesti vinetele rusesti:
Spala vinetele si scoate-le cotorul.
Taie vinetele in felii rotunde de grosime medie.
Scurge-le bine de apa.
Uscate fiind, feliile de vinete trebuie date prin cerealele pudra.
Pune-le la cuptor in uleiul de masline timp de 30-40 de minute. Cand le scoti din tigaie aseaza-le pe un servetel absorbant pentru a scapa de surplusul de ulei.
Intr-o alta cratita, pune un rand de felii de rosii taiate rotund, peste ele feliile de vinete, apoi presara un pic de usturoi, pune un strat de zarzavat prajit. Repeta operatia pana se umple cratita, cu conditia ca ultimul strat sa fie unul de felii de rosii.
In cratita, adauga un pahar mare de apa.
Cratita se da la cuptor pana ce zeama din cratita scade.
Acest aperitiv se serveste, in general, cu mamaliguta. Vinetele rusesti sunt un aperitiv foarte sanatos deoarece contin doar ingrediente naturale, singura urma de grasime regasindu-se in uleiul de masline. La reteta originala, pentru sosul din cratita se foloseste si un pahar de vodka, dar fiindca si cel mic isi va dori sa pape din vinetele rusesti, nu este recomandat sa adaugi acest ingredient. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!