- Timp preparare:
- 40 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri cu spanac, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Iarna, Primavara, Smantana, Vara, Toamna, Lactate, Legume, Spanac, Cartofi, Mancaruri, Tarte, Pranz, Gustoase, Simple, Deosebite, Cartofi la cuptor, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- spanac, cartofi, ou
Ingrediente detaliate pentru tarta cu piure de spanac:
1 cartof mai mare
50 grame spanac congelat
1 ou
50 ml lapte
1 lingura smantana
sare
Cum preparam tarta cu piure de spanac:
Cartoful curatat de coaja si spalat se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce cartoful s-a inmuiat adaugam spanacul congelat si lasam sa fiarba inca 10 minute, pana se inmoaie bine cartoful si spanacul. Dupa ce s-au fiert se scot din apa si se paseaza bine legumele. Legumele pasate se amesteca cu oul crud. Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza piureul de cartof cu spanac, deasupra se toarna laptele si se intinde uniform smantana. Se da la cuptor pentru 15 minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!