- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri cu legume, Ficatei de pui, Carne, Legume, Linte, Mancaruri, Pranz, Gustari, Gustoase
1 dovlecel mic
o jumatate de ceapa
1 gogosar
o rosie mica
Ulei de masline
Alaturi de soia, lintea este optiunea alimentara preferata de vegetarieni ?i populatiile cu traditie vegetariana. Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, in preparate pasate, in supa, in asociatie cu orez, carne ?i legume.
Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor ?i proteina ?i continutului extrem de scazut de grasimi. Lintea nu contine colesterol ?i aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, in functie de varietatea preparata ?i modul de preparare.
Cele mai indicate tipuri de linte in alimentatie sunt cele de culoare verde sau cele maronii, fiindca isi pastreaza cel mai bine forma si proprietatile in urma fierberii, restul devenind cremoase. Fie ca vorbim de soiul verde sau rosu, lintea este un aliment complex, bogat in minerale precum potasiu, fosfor, fier, calciu si zinc, vitaminele A, C, PP si grupa B-urilor. De asemenea, con?ine proteine si fibre.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!