- Timp preparare:
- 15 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun vegetarian, Mic dejun copii, Fara foc, Nuca de cocos, Lapte, Fructe, Lactate, Chinezesti, Mic dejun, Gustari, Gustoase, De post, Vegetariene, Simple, Deosebite
- Ingrediente principale:
- nuca de cocos, apa
Laptele de cocos la bebelusi
Laptele de cocos in cazul bebelusilor poate fi introdus in alimentatia dupa varsta de 1 an. Laptele de cocos intareste si dantura, micsorand riscul de carii, de boli ale gingiei, insa intareste totodata si oasele. Tot el ajuta la digestie si creste imunitatea. Prin urmare, in cazul copiilor mai mari de 1 an recomandam consumul a 30-50 ml de lapte de cocos pe zi.
Ingrediente pentru lapte de cocos preparat in casa:
3 nuci de cocos, 900 ml de apa clocotita, tifon
Trucuri: Cand cumperi nuca de cocos, scutur-o bine, ca sa auzi lichidul din interior. Daca nu se aude nimic, atunci nuca de cocos nu este buna.
Cum prepari lapte de cocos:
Gauriti cele 3 puncte din varful nucii cu o surubelnita si scurge apa de cocos din nuca. Loviti cu grija nuca cu un ciocan pana ce se sparge. Apoi cu ajutorul unui cutit desprindeti miezul de coaja, si indepartati si coaja maro a miezului. Miezul curatat se taie in bucati mici si se pune in blender, pana ce devine foarte fin. Pune-l apoi intr-un castron inalt si adauga peste el apa fierbinte cat sa il acopere. Apoi folosin un blender de mana paseaza bine miezul cu apa, pana de se omogenizeaza. Pune amestecul obtinut intr-un tifon si stoarce-l bine. Lichidul obtinut este laptele de cocos. Fulgii de cocos ramasi ii poti pune pe hartie de copt la cuptor pentru 5 minute sa se usuce si ii poti folosi in prajituri. Laptele de cocos poate fi tinut la frigider pentru cateva zile. Vei observa ca, tinut la rece, el se decanteaza, si la suprafata se ridica o crema, iar la fundul vasului se vede un lichid transparent. Cea de la suprafata este crema de cocos. Daca amesteci cu o lingurita, va deveni iarasi lapte de cocos.
Cum folosesti laptele de cocos:
Laptele de cocos este un inlocuitor excelent al laptelui normal intr-o dieta vegetariana sau atunci cand tii post. El poate fi folosit in prajituri, dar si consumat zilnic ca atare.
In cazul alimentatiei bebelusilor, poate fi amestecat cu piureuri de legume sau de fructe, poti fierbe in el orezul sau pastele.
Crema de cocos poate fi folosita ca si unt, in prepararea diferitelor creme pentru prajituri, in prepararea inghetatei de casa.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!