Acesta nu este, însă, un fenomen nemaiîntâlnit, ci o afecțiune cunoscută sub denumirea „coada lui Spence”, care apare atunci când glandele mamare se extind dincolo de sân. În cazul mămicii care a devenit virală pe rețelele de socializare, țesutul glandular mamar suplimentar a apărut în zona axilei sub forma unei umflături incomode. Moașa ei a sfătuit-o să aplice local comprese calde și masaj și, făcând acest lucru, femeia și-a dat seama că glanda respectivă producea lapte matern.
„Am început să mă masez așa cum mi-a zis moașa. Ieri am aplicat mai multă presiune și a început să țâșnească lapte. Mi s-a părut foarte tare. Mamei mele, în schimb, i s-a părut dezgustător. Prietena mea cea mai bună mi-a zis să îi dau bebelușul lapte de acolo, dar nu voi face asta. Nu îi voi da copilului meu lapte de la subraț. Dar uitați-vă cum iese laptele de acolo! De asta bărbații ar trebui să ne aprecieze pe noi, femeile, fiindcă trecem prin multe”, a explicat femeia, pe TikTok.
@heavyondahustla_ Breastfeeding Mom Problems ….. Armpit Milk 🥛 💪🏽 #breastfed #milkduct #newmom #momlife #mommyissues #breastfeedingjourney #postpartum #kanyewest #kimk ♬ BILLIE EILISH. - Armani White
Specialiștii spun că afecțiunea mămicii este destul de rară și apare atunci când țesutul din zona axilei, cunoscut sub denumirea „coada lui Spence”, se congestionează în timpul alăptării. În termeni clinici, sânul este împărțit în cadrane, iar coada lui Spence este o extensie a cadranului lateral superior al sânului, care se întinde până în axilă. De obicei, aceste formațiuni trec de la sine.
O mulțime de utilizatori ai platformei TikTok au fost șocați de filmulețul postat de mămică, în timp ce alții spun că au avut aceeași problemă.
„Acest lucru mi s-a întâmplat cu primul meu copil a fost atât de dureros”, a scris cineva.
„Sunt atât de multe lucruri pe care le-am văzut în ultima vreme care mă fac să nu-mi doresc un copil”, scrie altcineva.
„Patru copii și nu am experimentat niciodată așa ceva. Gânduri bune și rugăciuni”, a scris altcineva.
Surse foto: Freepik
Surse articol: cafemom.com, sciencedirect.com