- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive din peste, Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Mancaruri cu peste, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Peste, Mancaruri, Crap, Romanesti, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- file de crap, rosii, ardei, ceapa.
Ingrediente detaliate pentru Crap cu legume
File de crap dezosat
o lingura ulei masline
doua, trei cepe
doi morcovi
doi ardei grasi
doua, trei rosii
o telina mica
sare
piper
Cum prepari Crap cu legume
Pentru acest fel de mancare eu cumpar file de crap dezosat (de frica oaselor) dar se poate folosi si un crap intreg daca e suficient de mare cat sa nu va chinuiti tare la alesul oaselor. Pestele se spala bine si se sterge cu prosoape de hartie, se sareaza putin. Intr-o tava punem o lingura de ulei de masline, merge si cel de floarea soarelui si ''tapetam'' cu rondele de ceapa, telina, morcov, rosii si ardei gras. Puteti folosi orice legume aveti prin frigider. Facem loc crapului printre legume si adaugam o cescuta mica de apa. Tava se acopera cu folie de aluminiu (sau daca aveti un vas termoizolant cu capac e si mai sanatoasa mancarea), in folie faceti cateva gauri cu o scobitoare. Eu acopar tava ca sa ma asigur ca legumele si pestele se fac temeinic. Se lasa la cuptor 30 de minute dupa care se scoate folia de pe tava si se da iar la cuptor pentru inca 10 minute. Daca puiul tau a facut deja cunostinta cu usturoiul acum e momentul sa adaugi crapului cu legume si doi-trei catei de usturoi! Se pot scoate legumele din mancare si pasa cu furculita pentru a obtine un piure gustos pentru bebelusul mai mic care cu poate manca inca bucatele mai mari. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!