- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Prajituri, Oua, Prajituri cu biscuiti, Oua de gaina
De ce ai nevoie
- 250g faina- 125g zahar brun
- 120g unt
- 1 baton de vanilie
-1 ou
- 1 albus ou
- 2 pliculete de zahar vaniliat
- 1 priza sare (doar daca crezi de cuvinta)
Mod preparare
Batonul de vanilie se taie in lung si se scoate maduva, iar aceasta se amesteca cu faina, zaharul, sarea, oul si untul in bucatele taiat. Totul se malaxeaza bine si se imparte in trei buc.Din fiecare bucata se formeaza role cu dimensiuni dupa dorinta,iar din aceste role cu ajutorul unui liniar se formeaza un triunghi (din aceste triunghi lungi,se vor obtine triunghiuri mici).
Acestea se invelesc in folie de nailon si se pun la rece pentru. aproximativ 45 min.
Cuptorul se incinge la 175°C.
|
Albusul de ou se bate putin,iar zaharul zdrobit se amesteca cu zaharul vaniliat.
Triunghiurile se ung cu albus de ou si se ruleaza in amestecul de zahar.
Din aceste role se taie forme cu o grosime de 3-4 mm si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc ca.15 min.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!