- Timp preparare:
- 120 minute
- Varsta:
- 6 - 8 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, Mancaruri cu legume, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Piure bebelusi, Legume, Morcovi, Pastarnac, Ceapa, Mancaruri, Piure, Pranz
- Ingrediente principale:
- ficat, morcov, ceapa, telina, pastarnac
Ingrediente detaliate pentru Piure de legume cu ficat
O caserola ficat de pui
o jumatale litru lapte dulce
o ceapa
doi morcovi
o telina mica
pastarnac
Cum prepari Piure de legume cu ficat
Ficatul de pui se lasa de cu seara scufundat in lapte dulce de vaca la frigider (preferabil o caserola cu capac), daca nu avem lapte in casa vom spala ficatul in apa rece pana cand nu mai ramane deloc sange in apa, inainte de a fi gatit. Ficatul se opareste in apa cu putina sare si se scurge. Intr-o oala punem la fiert legumele, se pune mai multa apa pentru ca vor fierbe mai mult timp si apa se va evapora. Legumele pot fi radacinoase dulci ca morcovul, telina, pastarnac, se poate pune dovlecel si chiar ceapa. Ceapa se va taia in jumatate si la sfarsit se va scoate din mancare. Dupa ce legumele au inceput sa se imnoaie adaugam peste ele la fiert ficatul oparit, fierbem la foc mic si cu capac pana scade bine apa. Pasam amestecul sau il mixam pana obtinem un piure taricel. Se poate condimenta cu patrunjel verde sau cimbru.
Daca bebelusul este mofturos incerca si piure de legume cu ficat, e delicios!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!