- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 6 - 8 luni
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun copii, Paine, La cuptor, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Paine neagra
- Ingrediente principale:
- faina neagra
Ingrediente pentru paine neagra:
- 550 g faina de grau neagra
- 1+1/4 lingurita drojdie uscata
- 300 ml apa
- 1.5 lingurite sare - optional
- 1 lingura ulei
- seminte - optional
Cum prepari paine neagra:
Daca ai masina de paine, pune ingredientele la framantat in cuva masinii de paine, respectand urmatoarea ordine: ulei, apa, faina, drojdie, sare. Drojdia si sarea trebuie sa fie puse deasupra fainii, fara sa se atinga intre ele. Daca nu ai masina de paine, amesteca drojdia cu 2 linguri de apa calda si lasa-o 2 minute. Apoi incepe sa framanti faina cu apa, drojdie, ulei si sare, adaugand faina, pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasa aluatul sa creasca cel putin o ora. Pune-l intr-o tava de paine, si lasa-l la cuptor pentru 45 de minute. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!