- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- 6 - 8 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun de post, Feluri de mancare, Mic dejun copii, Mere, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Piure bebelusi, Fructe, Orez, Legume, Piure, Mic dejun, Simple
- Ingrediente principale:
- mere si orez
Ingrediente detaliate pentru Mar copt cu orez
2-3 mere
orez cu bobul rotund
Cum prepari Mar copt cu orez
Merele spalate se baga la cuptorul dat la minimum pe o tava. Se tin la cuptor pana cand devin moi, aproximativ jumatate de ora. Spalam o jumatate de cana de orez si il punem la fiert in apa sau lapte. Dupa ce orezul este foarte, foarte fiert, adica moale si sfaramicios il amestecam cu merele coapte (care se vor decoji), pasam amestecul cu furculita. Cand bebele meu era bolnavior am folosit in loc de orez (pentru ca nu voia cu nici un chip sa manance nimic) apa de la fiertul orezului (mucilagiu de orez) si am amestecat-o cu un mar copt, a iesit un piure gustos. Imi place sa numesc acest preparat atat de simplu, mancarea medicament, dar un medicament cu gust bun!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!