- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 6 - 8 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Mic dejun copii, Aperitive cu branza, La foc, Iaurt, Branza, Branza de vaci, Branzica de casa, Lactate, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- iaurt
Ce este branzica de casa?
Pur si simplu, branza de casa este ceea ce a mai ramas atunci cand s-a scurs un lichid (cunoscut sub numele de zer) de la iaurt.
Branza facuta in casa din iaurt este ideala in dieta bebelusului deoarece are un continut bogat in calciu si cremos, dar contine putine sau chiar deloc grasimi (daca este obtinuta din iaurt cu continut redus de grasimi).
Copilul tau, desigur, are nevoie de grasimi in dieta lui, asa ca va recomand sa folositi iaurt preparat din lapte gras.
Cum se prepara branzica de casa
1. Ai nevoie de doua cesti de iaurt natural. Nu utiliza iaurturi care au in continut gelatina (pentru ca nu se poate scurge zerul in mod corespunzator) - si evita pe cele cu aroma de iaurt - poti adauga intotdeauna aroma de branza in plus, mai tarziu.
2. Ia o sita ( sau o bucata de tifon), cu ochiuri fine si aseaz-o deasupra sitei de la filtru de cafea.
3. Aseaza sub sita de la filtru un castron (pentru a se scurge zerul) si acopera-l.
4. Pune-l in frigider si asteapta.
Este nevoie de cel putin 16 de ore pentru a se scurge tot zerul si pentru a ramane un strat de iaurt cremos ce este acum gata de utilizare.
Nu arunca zerul!
Multe mamici arunca zerul in acest moment - dar te rog sa nu faci asta! Este bogat in elemente nutritive solubile in apa de la iaurt si poate fi adaugat in apa necesara pentru a face supa, poate fi folosit pentru a gati paste, poate fi adaugat chiar si la piureuri.
Idei pentru servirea branzicii de casa din iaurt pentru copilul tau
Se amesteca cu putin piure de fructe si se serveste ca un desert.
De exemplu:
Branza de vaci cu biscuite si smantana (Calciul de toate zilele de la 4,5 luni)
Pentru masa de la ora 17 este ideala aceasta reteta: amesteci 3 lingurite de smantana cu 4 lingurite de branzica de casa si cu 1-2 biscuiti, pentru a avea o consistenta mai tare.
Atentie insa la tipul de biscuiti pe care ii oferi micutului tau. De preferat sa nu contina gluten.Pe masura ce copilul creste, poti sa cresti consistenta amestecului, astfel incat sa se obisnuiasca cu diferite texturi.
|
Acest lucru te ajuta sa previi si sa identifici posibile alergii alimentare sau potentiale probleme digestive.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!