- Timp preparare:
- 75 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, La foc, Prajituri, Oua, Torturi, Prajituri cu crema, Prajituri cu ciocolata, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri rapide, Prajituri de casa, Craciun, Torturi de ciocolata, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Torturi de casa, Torturi simple, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- oua, ciocolata
Ingrediente pentru tort de ciocolata rapid:
200 g de unt moale, 200 g de zahar, 300 g de faina, 5 oua, ciocolata de menaj sau un borcan mare de Nutella, o esenta de rom, 1 esenta de vanilie, 1 praf de copt, 1 borcan de compot (de preferat de ananas)
Cum prepari tort de ciocolata rapid:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma. In alt castron, freaca untul cu zaharul pana ce devine cremos, adauga faina amestecata cu praful de copt, incorporeaza usor galbenusurile, albusurile spuma, adauga esentele de roms i vanilie si amesteca usor pana ce totul se omogenizeaza. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si las-o la cuptorul incins pentru 45-50 de minute. Incepe cu o temperatura de 200 de grade Celsius primele 15 minute, apoi scade la 180. Verifica daca blatul este copt facand testul scobitorii: inteapa-l cu o scobitoare, si daca scobitoarea iese curata, blatul de tort este gata. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca. Cand este rece, in bain marin topeste o tableta mare de ciocolata. Taie blatul in doua, inmoaie-l cu compot, unge-l cu ciocolata la mijloc si lasa-l la frigider pentru cel putin 30 de minute. Serveste cu pofta!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!