- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Fripturi de vita, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, La cuptor, La foc, Gutui, Carne, Fructe, Legume, Rosii, Ceapa, Usturoi, Fripturi, Mancaruri, Craciun, Revelion
- Ingrediente principale:
- carne de vita, gutui
Ingrediente pentru tocanita de vita cu gutui:
2 linguri ulei de masline extravirgin
5 cepe tocate marunt, 3 catei de usturoi, taiati
2 gutui decojite si taiate in cuburi mari
2 kg carne de vita, taiate in bucati
Atentie! Pentru un plus de savoare bucatile de carne si de gutui trebuie sa aiba o dimensiune apropiata
1 cana pasta de rosii
2-3 frunze de dafin
1 lingura ienibahar
1 pahar de vin rosu sec
Cum prepari tocanita de vita cu gutui
Soteaza usturoiul si ceapa si timp de 5 minute, pana cand se inmoaie, in uleiul incins. Scoate-le din tigaie si pune-le deoparte. Soteaza si bucatile de gutuie tot 5 minute, pana se inmoaie. Scoate-le si pune-le deoparte. Tine-le in apa minerala, ca sa nu capete oculoare maronie. Prajeste in tigaia si carnea de vita timp de 10 minute, pana cecapata o culoare maronie pe toate partile. Amesteca toate condimentele cu pasta de rosii si vinul. Pune totul intr-o tava adanca: ceapa, vita, gutuile si rastoarna peste ele amestecul de condimente. Adauga apa cat sa fie acoperite si carnea si gutuile. Pune tava la cuptor pentru 60-70 de minute, la o temperatura de 220 de grade Celsius, verificand o data la 20 de minute consistenta sosului. Daca mai este nevoie, adica nu s-a patruns friptura, poti sa mai adaugi amestec de apa cu vin si sos de rosii. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!