Culinarby
Qbebe

Tocanita de vita cu gutui

Tocanita de vita cu gutui

Ileana Gheorghe

Tocanita de vita cu gutui combina carnea suculenta de vita cu gustul delicios al gutuilor caramelizate si cu distinctiva aroma de ceapa. Mirodeniile au si ele un rol important, iar aroma deosebita este data de implicarea cuptorului in procesul de gatire.

Tocanita de vita cu gutui
Timp preparare Timp preparare:
2 ore
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de vita, Fripturi de vita, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, La cuptor, La foc, Gutui, Carne, Fructe, Legume, Rosii, Ceapa, Usturoi, Fripturi, Mancaruri, Craciun, Revelion
Ingrediente Ingrediente principale:
carne de vita, gutui

Ingrediente pentru tocanita de vita cu gutui:

2 linguri ulei de masline extravirgin
5 cepe tocate marunt, 3 catei de usturoi, taiati
2 gutui decojite si taiate in cuburi mari
2 kg carne de vita, taiate in bucati
Atentie! Pentru un plus de savoare bucatile de carne si de gutui trebuie sa aiba o dimensiune apropiata   
1 cana pasta de rosii
2-3 frunze de dafin
1 lingura ienibahar
1 pahar de vin rosu sec

Cum prepari tocanita de vita cu gutui

Soteaza usturoiul si ceapa si timp de 5 minute, pana cand se inmoaie, in uleiul incins. Scoate-le din tigaie si pune-le deoparte. Soteaza si bucatile de gutuie tot 5 minute, pana se inmoaie. Scoate-le si pune-le deoparte. Tine-le in apa minerala, ca sa nu capete oculoare maronie. Prajeste in tigaia si carnea de vita timp de 10 minute, pana cecapata o culoare maronie pe toate partile. Amesteca toate condimentele cu pasta de rosii si vinul. Pune totul intr-o tava adanca: ceapa, vita, gutuile si rastoarna peste ele amestecul de condimente. Adauga apa cat sa fie acoperite si carnea si gutuile. Pune tava la cuptor pentru 60-70 de minute, la o temperatura de 220 de grade Celsius, verificand o data la 20 de minute consistenta sosului. Daca mai este nevoie, adica nu s-a patruns friptura, poti sa mai adaugi amestec de apa cu vin si sos de rosii. Pofta buna! 

Articolul urmator
Cum să faci pierogi ucrainene: rețeta tradițională
Cum să faci pierogi ucrainene: rețeta tradițională

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ceai de gutui: beneficii și mod de preparare
    Ceai de gutui: beneficii și mod de preparare

    Ceaiul de gutui este o băutură aromată și plină de beneficii pentru sănătate, realizată din frunzele, florile sau fructele gutuiului (Cydonia oblonga). Gutuia, un fruct auriu și...

    De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul
    De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul

    Te-ai întrebat vreodată de ce sunt atât de puțini bărbați vegetarieni? Ei bine, un studiu recent dezvăluie motivul: bărbații au tendința să consume mai multe carne...

    Cele mai bune fructe de toamnă pentru toată familia
    Cele mai bune fructe de toamnă pentru toată familia

    Pe măsură ce anotimpurile se schimbă la fel se întâmplă și cu produsele proaspete disponibile. Toamna ne oferă o gamă de produse proaspete și frumoase, iar acesta este un...

    Sunt un ticălos pentru că nu îi cumpăr soției mele însărcinate ceea ce își dorește să mănânce?
    Sunt un ticălos pentru că nu îi cumpăr soției mele însărcinate ceea ce își dorește să mănânce?

    O postare pe Reddit a generat mai mult de 1500 de comentarii. Se pare că sarcina unei femei afectează puternic bugetul familiei prin poftele alimentare ale acesteia iar soțul ei a decis...

    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase
    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

    Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de...

    35 de lei pentru 2 sarmale la Târgul de Crăciun! Cât trebuie să scoată din buzunar părinții pentru distracția copiilor?
    35 de lei pentru 2 sarmale la Târgul de Crăciun! Cât trebuie să scoată din buzunar părinții pentru distracția copiilor?

    Miroase a vacanță! A brad, a portocale și a sărbători! Și mai ales, miroase a sarmale delicioase ca la mama acasă! În târgurile de Crăciun din țară găsiți preparate...

    Pătrunjelul: beneficii și mod de consum
    Pătrunjelul: beneficii și mod de consum

    Pătrunjelul este o plantă aromatică, cu un gust deosebit, folosită în bucătărie pentru a da savoare preparatelor, dar și apreciată pentru beneficiile sale pentru sănătate. Cu...

    Eu și copiii mei mofturoși am mâncat vegetarian o săptămână. Iată ce s-a întâmplat
    Eu și copiii mei mofturoși am mâncat vegetarian o săptămână. Iată ce s-a întâmplat

    Să îți convingi copilul să consume adesea alimente vegetariene nu este un demers la îndemână, mai ales dacă ești mama unui mic „mofturos”. Dacă dorești...

    © 2024 Qbebe