- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Capsuni, Primavara, Fructe, Placinte, Prajituri, Placinte cu fructe, Prajituri cu capsuni, Prajituri de casa, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- capsuni
Ingrediente pentru tartă cu căpşuni:
Aluat: 250g de unt, 250 g de făina, 1 ou, o esenţă de vanilie, un vârf de cuţit de sare
Umplutură: 1 kg de căpşuni, 4-5 linguri de zahăr brun
Cum prepari tarta cu căpşuni:
Amestecă 200 g de unt cu făina, sarea, oul şi esenţa de vanilie pâne ce devine un aluat nisipos. Dacă este moale, mai adaugă făină, daca este prea tare, o lingură cu apă sau lapte. Lasă aluatul la frigider. Între timp spală căpşunile, taie-le în felii subţiri, amestecă-le cu zahărul brun şi lasă-le la scurs. Pune 3 sferturi din aluatul întins într-o formă de tartă. Adaugă umplutura de căpşuni pe toată suprafaţa lui. Pune câteva bucăţi din untul rămas peste umplutură, acoperă cu fâşii din aluatul rămas şi pune tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute. Serveşte tarta cu căpşuni rece, alături de îngheţată sau stropită cu sirop de arţar. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!