- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Capsuni, Primavara, Fructe, Prajituri, Budinca, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- capsuni
Ingrediente pentru souffle de căpşuni
300 g de căpşuni, 50g de zahăr pudră, 4 albuşuri de ou, 80 g zahăr tos, unt pentru unsul formelor
Cum prepari souffle de căpşuni
Spală bine căpşunile şi lasă-le la scurs. Cu ajutorul unui blender vertical pasează căpşunile pâne ce devin o pastă omogenă. Dacă vrei ca textura ei să fie cât mai fină, poţi să treci totul printr-o sită ca să elimin seminţele căpşunilor. Bate albuşurile spumă. Adaugă zahărul puţin câte puţin şi amestecă în continuare până ce amestecul devine o spumă lucioasă. Încorporează în spuma obţinută pasta de căpşuni, amestecând uşor de jos în sus. Unge bolurile pentru sufleu cu unt, aşează-le pe o tavă şi umple-le cu amestecul omogen, nivelând cu ajutorul unui cuţit. Pune tava în cuptorul preîncălzit şi lasă sufleul la copt pentru 8 minute. Trebuie servite imediat, pudrate cu zahăr pudră şi fructe proaspete. Să aveţi poftă!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!