- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, La foc, Visine, Fructe, Gustari, Sosuri pentru fripturi, Sosuri pentru carne, Sosuri pentru gratar
De ce ingrediente am nevoie pentru sosul de visine?
Sosul de visine nu necesita foarte multe ingrediente. Sunt sigura ca ai sa gasesti prin camara si frigiderul tau ceea ce ai nevoie atunci cand te hotarasti sa-l prepari. Iata de ce anume ai nevoie:
500 g de visine
100 g de smantana
50 g de faina
50 g de unt
zahar si sare dupa gust
Cum se prepara sosul de visine?
Sosul de visine se prepara foarte simplu. Nu este nevoie sa petreci mai mult de o ora in bucatarie, iar restul timpului il poti dedica familiei tale:
Intr-o cratita infierbanta untul cu faina la foc mic, pana se incorporeaza faina.
Stinge apoi amestecul cu smantana diluata cu putina apa.
Adauga visinele curatate de samburi, zahar sis area dupa gust. Preparatul se mai fierb pan ace visinele se inmoaie.
O data luat de pe foc, preparatul se strecoara si se paseaza cu o lingura de lemn.
Sosul strecurat se mai fierbe cateva minute.
Sosul de visine se poate servi cu fripturi, rasol sau diverse feluri de budinci. Aceeasi reteta o poti utilize si in cazul sosului de cirese sau de afine, singura diferenta fiind aceea ca se inlocuiesc fructele. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!