- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, Capsuni, La foc, Fructe, Gustari, Sosuri reci
De ce ingrediente am nevoie pentru sosul de capsuni?
Sosul de capsuni este o reteta deosebita din toate punctele de vedere. In ceea ce priveste ingredientele, acestea sunt putine si sanatoase, potrivite micutului tau. Iata de ce anume ai nevoie:
500 g de capsuni (inghetate in prealabil)
doua linguri de zahar
doua linguri de suc de portocale (suc preparat la blender, preferabil)
jumatate de cana de apa
Cum se prepara sosul de capsuni?
Sosul de capsuni este deosebit de usor de preparat si nu este nevoie sa pierzi prea mult timp in bucatarie. Sigur iti va ramane timp sa te joci si cu cel mic. Iata ce pasi ai de urmat:
Pune intr-o cratita capsunile, zaharul si sucul de portocale la foc mare.
Amesteca in cratita pana la dizolvarea zaharului.
Adauga apa, de cate ori e nevoie.
Lasa amestecul sa fiarba si apoi micsoreaza focul.
Pune un capac cratitei, lasa amestecul sa fiarba.
Amesteca doar din cand in cand pentru a separa capsunile.
Preparatul trebuie sa ramana la foc pana cand se incheaga si devine cremos, iar capsunile moi, fara a se dizolva in amestec.
O data ajunsa la acest rezultat, da capsunile deoparte si lasa sosul sa se raceasca.
Sosul de capsuni se poate servi ca topping la inghetata, in amestec cu iaurt sau ca sos pentru prajituri. Se poate pastra la frigider, preferabil intr-un vas etans, si trebuie topit inainte de a-l consuma. Preparatul nu rezista mai mult de trei sau patru zile, asadar acesta este intervalul de timp recomandat pentru consumarea lui. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!