- Timp preparare:
- 35 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu peste, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Peste, Broccoli, Porumb, Somon, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- somon, broccoli, fulgi de porumb
Ingrediente detaliate pentru somon in fulgi de porumb cu broccoli:
- 2 file-uri de somon (nu medalion);- 2-3 manunchiuri mici de broccoli;
- fulgi de porumb;
- 1 ou;
- putina faina;
- ulei de floarea soarelui si/sau ulei chinezesc pentru wok;
- busuioc, piper si sare.
Cum pregatesti somon in fulgi de porumb cu broccoli:
Intr-un bol mic bati oul cu putina faina si busuioc. Pe o farfurie intinsa pui fulgii de porumb si ii faramitezi cu mana. Intr-o tigaie mare, teflonata sau din ceramica, pui doar ulei de floarea soarelui sau combinat cu ulei de wok astfel incat sa acopere jumatate din inaltimea file-urilor. Pe un alt ochi de aragaz, pui la foc mare apa la fiert.Tai fileurile in bucati nu foarte mari, presari sare si piper pe fiecare, dupa care le dai prin ou, prin fulgi si pui la prajit. Cand fulgii devin aramii, inseamna ca pestele este numai bine gatit. In apa care clocoteste, pune buchetelele de broccoli la fiert cu putin piper. Aseaza bucatile de somon pe servetele de hartie puse pe o farfurie mare intinsa. Dupa 10 minute de fiert, scoate bucatile de broccoli si pune-le alaturi de peste. Mai jos ai doua sugestii de prezentare.
|
Poti alege sa completezi setul de arome cu un sos din usturoi tocat marunt, frecat cu putin ulei, peste care adaugi iaurt. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!